Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inget handbolls-EM i Norge – norska handbollsförbundet: "Det jobbas för att Danmark ska arrangera hela EM"

Från 2020
Uppdaterad 16.11.2020 13:26.
Norges  Stine R. Skogrand med bollen
Bildtext Norges damer slutade på femte plats i EM 2018.
Bild: EPA-EFE/BO AMSTRUP

Norge arrangerar inte handbolls-EM för damer i december, skriver förbundet på sin webbplats. Nu jobbas det för att Danmark ska arrangera hela EM.

Norska hälsomyndigheters krav och politikernas önskemål om att Norge inte ska arrangera dam-VM i handboll i december, ledde till att norska handbollsförbundet avstår från värdskapet.

– Vi är tacksamma för samarbetsandan och förståelsen från våra medarrangörer EHF och DHF. Samtidigt är det med tungt hjärta vi måste erkänna att det inte går att arrangera mästerskapet på hemmaplan i Norge, säger Kåre Geir Lio, ordförande för Norges Hanbollsförbund.

Norska handbollsförbundet har diskuterat frågan upprepade gånger med kulturministeriet, regeringen och hälsomyndigheterna.

– Vi har vänt på varje sten för att kunna arrangera mästerskapet i Norge. Nu är det dags att acceptera att det inte är möjligt, konstaterar Kåre Geir Lio på förbundets webbplats.

Danmark meddelar i morgon hur det blir

Danska handbollsförbundet meddelar å sin sida att de kommer med mer information i morgon, den 17 november.

– Vi utreder som bäst om vi kan arrangera hela EM i Danmark, mera kan jag inte säga just nu, säger Per Bertelsen, ordförande för det danska handbollsförbundet på förbundets webbplats i dag.

– Det är ett stort uppdrag som ligger framför oss, men om det är någon som klarar av det så är det mina kolleger i Dansk Håndbold Forbund och alla fantastiska frivilliga, avslutar ordförande Bertelsen.

EM i handboll spelas 3–20 december.

Diskussion om artikeln