Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Fredrik Furu: "Jag skulle aldrig delta i en realityserie igen"

Från 2020
Fredrik Furu
Bildtext Fredrik Furu firar i år tio år som soloartist.
Bild: Marcos Engman

Varför vill Fredrik Furu inte delta i en realityserie igen? Vem skulle han vilja ta en öl med? Gillar han Bert Karlsson? Kan han sticka en halsduk? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till artisten Fredrik Furu.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är artisten Fredrik Furu.

Fredrik Furus karriär startade ordentligt efter att han var med i realityserien Fame Factory. Han har varit med i ett flertal olika band och startade för tio år sedan sin solokarriär. Detta skulle firas i år men på grund av coronapandemin fick han ställa in den sommarturné han planerat. Jubileumsåret får ändå en fin avslutning när han i december åker på julturné tillsammans med Frida Andersson.

Fredrik Furu har i denna serie fått frågor av kulstötaren Tomas Söderlund, producenten Janne Hyöty, skådespelaren Susanne Marins, fotbollsspelaren Linda Sällström, artisten Hanna Lagerström, programledaren Märta Westerlund, äventyraren Patrick Degerman, dansbandslegenden Hans Martin, skådespelaren Jonas Bergqvist och mediaproducenten Tage Rönnqvist.

Tomas Söderlund.
Bildtext Kulstötaren Tomas Söderlund fick nio FM-medaljer på raken.
Bild: Arash Matin / Yle

Tomas Söderlunds fråga: Finns det något du gjort som du aldrig skulle göra igen?

– Jag skulle inte vara med i en realityserie igen. Jag var med i den tredje säsongen av svenska Fame Factory. Fame Factory kan man väl säga var en föregångare till Idol. Det var en artistskola med en veckofinal där man sjöng sina egna låtar. Den som fick färst röster måste lämna programmet. Det var oerhört lärorikt men samtidigt påfrestande eftersom vi filmades 16 timmar i dygnet.

Susanne Marins
Bildtext Susanne Marins är skådespelare och artist.
Bild: Frank A. Unger

Susanne Marins: Vem skulle du vilja göra en duett med om du fick välja vem som helst i hela världen?

– Om jag får välja mellan alla i hela världen så skulle jag nog vilja göra en duett med Miley Cyrus. Jag tycker att hon är en grymt bra sångerska. Hon har en röst som tränger igenom allt och alla.

Patrick Degerman
Bildtext Äventyraren Patrick Degerman har besökt många exotiska platser.
Bild: Patas fotoarkiv

Patrick Degermans fråga: Om du hade möjlighet att dricka en öl tillsammans med vem som helst, död eller levande, vem skulle det vara och vad skulle ni snacka om?

– Jag skulle vilja ta en öl med Frank Sinatra, det hade varit sjukt häftigt. Jag skulle vilja veta mera om det glamorösa livet de levde då och hur det sist och slutligen var med hans maffiainblandning. Jag fascineras av den tidsepoken.

Märta Westerlund
Bildtext Märta Westerlund arbetar som programledare på X3M Morgon.
Bild: Björn Fagerholm

Märta Westerlunds fråga: Berätta om en resa som spårade ur!

– Den jag kommer att tänka på först är när jag och Jimmy Westerlund var i Bergen. Vi skulle flyga hem men det var snöoväder och flyget blev försenat. Vi fick då ta ett flyg till Stockholm och blev tvungna att övernatta där.

– Flygbolaget skulle ordna övernattning på ett hotell, men alla i närheten var fullbokade. Vi tog då en taxi till Uppsala och väl framme måste vi betala för hotellet själva eftersom de som skulle betala vårt rum inte hade några fungerande kreditkort.

– Tidigt nästa morgon satt vi på flyget på väg mot Helsingfors. När jag satt på tåget på väg till Helsingfors märkte jag att plånboken var borta. Jag var då tvungen att ta mig tillbaka till flygfältet. Jag ville hitta den så snabbt som möjligt eftersom jag skulle till USA på semester nästa dag.

– Plånboken hittades inte, men jag fick skjuts in till Helsingfors av damen vid hittegodsavdelningen eftersom hon tyckte synd om mig. Jag fick snabbt försöka få fram kontanter till resan, passet hade jag som tur var hemma. Nästa dag satt jag på flyget på väg mot USA och då först kunde jag slappna av. Plånboken hittades till slut, men några dagar för sent.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Fredrik vad han tycker om Bert Karlsson, om han kan sticka en halsduk och om han ibland lånar idéer av andra artister.

Fredrik Furu: "Jag skulle aldrig delta i en realityserie igen"

26:11

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln