Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nico Rönnbergs hemkomst väcker varierande tankar – i BK-46 är intresset stort, Cocks starke man är mer skeptisk

Från 2020
Nico Rönnberg.
Bildtext En comeback av Nico Rönnberg till Cocks verkar osannolik.
Bild: Handbollförbundet/Newspix/Kalle Parkkinen

Moderföreningen BK-46 eller tillbaka till Cocks? De är de uppenbara alternativen för handbollsstjärnan Nico Rönnberg som bröt sitt kontrakt med den franska ligaklubben US Ivry i går.

Rönnbergs besked var en överraskning. Ledningen för varken hans fostrarförening BK-46 eller Cocks, som han representerade i många år, har hunnit vara i kontakt med honom.

Roger Roos, som är ordförande för BK-46, medger att det finns en stor vilja att se Nico Rönnberg i BK-tröjan den här säsongen.

– Intresset är väldigt stort. Helt klart att vi gärna ser att Nico skulle spela med oss, säger Roos till Yle Sporten.

Han poängterar att BK:s ledning inte varit i kontakt med Rönnberg och man inte vet vilka hans planer är.

Om Nico meddelar att han är intresserad – finns det en vilja att kontakta sponsorer och samarbetspartner för att finansiera ett kontrakt?

– Intresset finns säkert. Om det är så att Nico är intresserad att spela med oss så kommer vi utan vidare att jobba för det.

Cocks-basen: ”Man ska aldrig säga aldrig”

De senaste sju säsongerna representerade Rönnberg Riihimäki-klubben Cocks. De åren var oerhört framgångsrika. Han var med om att vinna sex inhemska ligatitlar och fyra cupguld. Dessutom spelade han två säsonger i Champions League med den finländska storklubben.

Cocks ordförande Jari Viita, som också är ligalagets främsta finansiär, tänder emellertid inte till alla cylindrar på tanken att värva Rönnberg för återstoden av säsongen.

– Inte på rak arm åtminstone. Vi har ett bra hälsoläge i truppen och inte överhövan många matcher på kommande. Så vårt behov av förstärkningar är inte stort. Men man ska aldrig säga aldrig.

Viita lyfter genast fram ett stort hinder för en potentiell comeback av Rönnberg till Cocks.

– Först och främst borde vi hitta pengar någonstans ifrån. Knappast vill han köra gratis till och från Riihimäki. Under coronapandemin har vi inte precis haft sponsorer som frivilligt anmält sitt intresse, säger Viita till Yle Sporten.

Cocks starke man påpekar också att Rönnbergs skadehistoria är problematisk

– Han har varit skadad hela hösten. Man kunde säga: igen. Han var väldigt skadebenägen under de år han spelade för oss. Det är utmanande för tränarna att förbereda laget för match då man inte vet om en av nyckelspelarna kan medverka.

Vad allt ska klaffa om Nicos comeback till Cocks ska bli verklighet?

– Mycket. Pengarna, hälsoläget, hans egen vilja och hur han skulle anpassa sig till vår spelstil. Vi har ju en ny tränare och ny spelstil.

Viita betonar att han inte haft någon kontakt med Rönnberg på sistone.

– Det är fullt möjligt att han redan har tecknat kontrakt med en annan finländsk förening.

Diskussion om artikeln