Hoppa till huvudinnehåll

Sport

JYP river treårskontraktet med sin EHT-back

Från 2020
Alex Lintuniemi spelade EHT-hockey med Finland för ett par veckor sedan.
Bildtext Alex Lintuniemi spelade EHT-hockey med Finland för ett par veckor sedan.
Bild: Lehtikuva

Hockeybacken Alex Lintuniemi inledde säsongen starkt och premierades i november med en landslagsplats. Nu är spekulationerna om var karriären fortsätter i gång. JYP meddelar nämligen att kontraktet, som skulle gälla till och med säsongen 2021–22, är rivet.

För ett par veckor sedan blev JYP-backen Alex Lintuniemi uttagen till Finlands EHT-lag som spelade landslagshockey i Helsingfors. Säsongsinledningen i JYP hade varit hoppingivande. Poängsaldot var 1 + 3 = 4 poäng på 11 matcher.

Nu väntar ändå nya utmaningar då finlandssvensken lämnar ett ekonomiskt ansträngt JYP.

– JYP och Alex Lintuniemi har i samförstånd rivit kontraktet som gällde till och med säsongen 2021–22, skriver JYP på sin webbplats.

Det är fortfarande oklart var karriären fortsätter.

Fick inte dra på sig en NHL-tröja

Lintuniemi kom till JYP i början av året då parterna tecknade ett treårskontrakt som skulle gälla till och med säsongen 2021–22.

Backen inledde säsongen 2019–20 i AHL-laget Charlotte, tecknade i november på för Pelicans och flyttade några månader därpå till JYP.

Före comebacken till Finland hade den nu 25-årige Lintuniemi i fem år jagat NHL-drömmen i Nordamerika, men fick nöja sig med farmarligaspel.

Jyväskyläklubben har permitterat tränarna, men tog nyligen in Dallas anfallslöfte Ty Dellandrea på lån.

Diskussion om artikeln