Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Avbrott i Nordeas och OP:s banktjänster under söndagen

Från 2020
Uppdaterad 21.11.2020 22:30.
Bankkort
Bildtext Betalningar med Nordeas kort blir åter möjliga efter klockan 21 på söndagen.
Bild: All Over Press

Såväl Nordeas som OP:s tjänster är ur bruk under helgen. Under söndagen går det inte att ta ut kontanter med Nordeas bankkort eller använda nätbanken och sina identifieringskoder.

Nordea meddelar om ytterligare ett omfattande avbrott i sina tjänster på grund av servicearbete. Senaste stora serviceavbrottet var i september, och nu inleds följande på söndagsnatten klockan 01.

Under avbrottet är det inte möjligt att ta ut kontanter med Nordeas betalkort, använda nätbanken eller sina identifieringskoder.

Avbrottet kan också påverka betalningar på nätbutiker eller via mobilappar där summan debiteras från Nordeas kort.

Nordea strävar efter att avbrottet ska vara så kort som möjligt och tjänsterna återupptas i takt med att servicearbetet framskrider.

Kortbetalningar och kontantuttag ska vara möjliga efter klockan 21 på söndagen, nätbanken och elektronisk identifiering efter midnatt.

OP:s serviceavbrott natten till söndag

För OP:s del gäller serviceavbrottet bankens nättjänster.

Avbrottet börjar på lördag klockan 23 och slutar klockan sex på morgonen. Då går det bland annat inte att använda mobiltjänster, op.fi eller nätbetalning.

Det går heller inte att identifiera sig med OP:s lösen i myndigheters tjänster, granska sina kontouppgifter i OP eller betala på nätet via externa tjänster.

Kortbetalningar bland annat i butiker samt kontantuttag i automater och vid butikskassor fungerar normalt.

Artikeln uppdaterad 21.11 klockan 22.28 om att det är serviceavbrott också i OP.

Diskussion om artikeln