Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tiger Woods ställer upp i golftävling med 11-åriga sonen Charlie: "Han börjar förstå vad spelet går ut på"

Från 2020
Uppdaterad 20.11.2020 09:32.
Tiger Woods med sonen Charlie på tennismatch 2019
Bildtext Tiger Woods och sonen Charlie på tennismatch för ett år sedan
Bild: Copyright � 2019 BACKGRID, Inc./All Over Press

Tidigare har pappa Tiger Woods setts som caddie åt sonen vid diverse juniortävlingar, men nu ska de för första gången tävla tillsammans vid PNC Championships i Florida. Den 44-åriga golfstjärnan är mer än ivrig.

Äpplet faller inte långt från trädet. 11-åriga Charlie Woods är redan ett bekant namn i samband med juniortävlingar. I december ställer han upp tillsammans med pappa Tiger Woods i PNC Championships i Orlando, en årligen återkommande tävling där pappor och söner tävlar i tvåmannalag. För Tiger Woods är det första gången han deltar i tävlingen.

– Jag är väldigt ivrig att få spela med Charlie i vår första officiella turnering. Det har varit skoj att se hur han utvecklats och det kommer att bli otroligt roligt att spela tillsammans, konstaterade Tiger Woods i en intervju för sajten pgatour.com

– Han börjar förstå hur man spelar. Han ställer de rätta frågorna. Det påminner mig om tiderna på banan med min far, säger Woods till BBC.

Annika Sörenstam och pappa Tom också med

Tiger och Charlie Woods ställs emot ett minst sagt intressant startfält. Bland de bekräftade deltagarna finns bland andra fjolårsvinnaren Bernhard Langer med sonen Jason, PGA-tourvinnaren Justin Thomas, med sin pappa Mike, tidigare cancerdiagnostiserade golfikonen John Daly med sonen Little John, samt Annika Sörenstam med pappa Tom.

Spelformen är scramble. Deltagarna slår varsin boll, väljer det bästa slaget och spelar vidare därifrån.

Årets turnering spelas den 17–20 december i Orlando, men utan publik på grund av coronapandemin.

Diskussion om artikeln