Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronakarantänen över: Sveriges alpina damlandslag åker hem från Levi – förra säsongens världscupvinnare är upprörd: ”Varför testas vi?”

Från 2020
Anna Swenn-Larsson i OS 2018.
Bildtext Anna Swenn-Larsson missar en femtedel av slalomsäsongen då hon tvingas åka hem. (Arkivbild)
Bild: AOP

Det svenska landslaget i alpint hamnade i karantän inför världscuptävlingarna i Levi då en av truppens ledare testat positivt för covid-19. Det var länge oklart hur länge den svenska truppen skulle vara tvungen att sitta isolerade i Finland men i dag kom beskedet att man får åka hem på lördag.

Detta efter att det svenska laget presenterat ett upplägg för finska myndigheter hur resan hem kommer att gå till.

Den svenska slalomspecialisten Anna Swenn-Larsson är bestört över att hon inte fick delta i Levi, trots att hon testat negativt flera gånger om.

– Jag är bedrövad. De senaste sex dagarna har jag testats fyra gånger, senast i dag, och resultatet har alltid varit negativt. Jag tycker inte att det här är rättvist, skriver hon på Instagram.

– Jag var så taggad inför den här helgen, men nu känner jag mig helt tom.

Anna Swenn-Larsson placerade sig på tredje plats i slalomcupen förra säsongen.

Stöd av italienska världscupvinnaren

Den italienska stjärnan Federica Brignone, som vann världscupen förra säsongen, ger Anna Swenn-Larsson rätt. Hon uttryckte sitt missnöje över hur det svenska laget behandlats på sitt Instagram-konto.

– Varför testas vi? Hur är det möjligt att åkare från en nation inte får delta på grund av att en ledare testat positivt? Vad händer om en person testar positivt i varje landslag? Kommer ingen att tävla, skrev hon.

– Detta kommer att ske hela tiden den här säsongen och alla är medvetna om det. Varför spelas fotbollsmatcher även om en spelare i en klubb testar positivt? Snälla ge oss klara och rättvisa regler!

Yle sänder från Levi med start klockan 11.10 på både lördag och söndag. Kristian Karlsson och Marcus Sandell kommenterar på svenska.

Diskussion om artikeln