Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ingåföraren Emil Lindholm avslutade rallysäsongen med en åttonde plats i Italien

Från 2020
En rallybil susar framåt på en grusväg.
Bildtext Vägarna i rallyt var i gott skick, säger Emil Lindholm.
Bild: AciSport

Rallyföraren Emil Lindholm från Ingå och kartläsaren Mikael Korhonen placerade sig på åttonde plats i säsongens sista rally. Ekipaget avslutade säsongen i sista deltävlingen i italienska rally- och grusrallymästerskapsserierna.

Rallyt som heter Tuscan rewind kördes på lördagen i Toscanaregionen. I rallyt kördes nio specialsträckor av en total längd på nästan hundra kilometer. Alla specialsträckor kördes på grusvägar.

Oturen har grinat Lindholm i ögonen under sensommarens och höstens rallytävlingar. Sammanlagt fyra gånger har Ingåföraren tvingats avbryta tävlingar av olika orsaker.

Tekniska problem under rallyt

Helt och hållet utan motgångar gick inte rallyt i Italien heller.

- Vi tappade några placeringar i mitten av rallyt då vi fick problem då en bult i länkarmen satt löst. Det gjorde att bilen krängde fram på vägen, säger Lindholm.

Före de tekniska problemen var Lindholm på sjätte plats i rallyt.

Porträttbild på Emil Lindholm.
Bildtext Oturen grinade Emil Lindholm i ögonen under slutet av rallysäsongen.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Lindholm säger att vägarna i Toscanaregionen var i strålande skick.

- Det här var en trevlig tävling att köra. I går regnade det här och i dag var det svalt och blåsigt väder.

Fullgod säsong

Emil Lindholm säger att det blev ganska många tävlingar under året, trots att det i våras då coronaepidemin slog till i Finland såg mörkt ut.

- Vi deltog i fem deltävlingar i FM-serien, ett VM-rally, fyra deltävlingar i EM-serien och två nationella rallyn i Italien. Sett till omständigheterna var det en riktigt lämplig mängd tävlingar.

- Vi gjorde några riktigt bra resultat, men kan göra ännu bättre. Vi har lärt oss av våra misstag och fortsätter med ny iver nästa år, säger Lindholm.

Diskussion om artikeln