Bocka av julsysslorna i tid – stek smakrika kalkonköttbullar med Ellas klassiska kryddning

Om du vill undvika rött kött är kalkon ett bra alternativ. Kalkonkött är magert och blir lätt torrt men, med grädde i smeten och en rejäl kryddning blir det smakrikt.
En rejäl sats köttbullar kan man med fördel steka några veckor innan jul. Frys in och plocka fram i lämpliga doser under hela helgen.
Testa gärna kalkonbullarna med Ellas mångsidiga cumberlandsås på vinbärsgelé.
Kalkonköttbullar med apelsin och nejlika
Ingredienser:
- 800 g kalkonfärs
- 5 msk ströbröd
- 1,5 dl grädde
- zest från en apelsin (ekologisk)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 hackad gul lök
- 2 ägg
- 2 tsk mortlad nejlika
- 1 tsk mortlad kryddpeppar
- ½ tsk chiliflakes
- salt och svartpeppar
- smör och olja att steka i
Bild: Strömsö/YLE
köttbullar,matrecept,Strömsö
Gör så här:
Blanda ströbrödet med grädden och låt tjockna några minuter.
Blanda alla ingredienser och rulla till små köttbullar. Stek i smör och olja.
Vad tyckte du om receptet? Betygsätt eller kolla vad andra tyckt om det: