Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesperi Kotkaniemi hann bara spela tio matcher för Ässät – nu försvinner stjärnan från den inhemska ishockeyscenen

Från 2020
Jesperi Kotkaniemi i Ässät.
Bildtext Jesperi Kotkaniemi är på väg tillbaka till Nordamerika för sin tredje NHL-säsong.
Bild: Elmeri Elo / All Over Press

Jesperi Kotkaniemi återvänder till Kanada och uppladdningen till NHL-säsongen. Efter sju poäng på de sex sista matcherna åker jättelöftet till Montreal.

Efter prick en månad i Ässäts ligatrupp är Jesperi Kotkaniemis tid i laget över. Hans NHL-klubb Montreal Canadiens har kallat tillbaka honom till Kanada och förberedelserna inför den kommande säsongen.

Kotkaniemi återvänder till Montreal för sin tredje säsong i NHL.

– Jag hade en bra tid i Ässät. Jag fick spela och känner mig redo för att åka till lägret inför NHL-säsongen, säger Kotkaniemi på Ässäts webbplats.

Kotkaniemi hann spela tio matcher i hockeyligan innan hans visit avslutades. Det blev två mål och sex assist – och hela poängskörden kom på tio dagar efter landslagsuppehållet i början av november.

Sista matchen i lördags

20-åringen, som kommer från Björneborg och har fostrats i Ässät, avrundade sejouren med två framspelningar i bortamatchen mot Kärpät i lördags.

– Vi tackar honom för insatserna här och önskar honom en bra uppladdning inför NHL-säsongen. Den här tiden i Ässät gjorde gott för både laget och Jesperi, säger Ässäts utvecklingschef Tommi Kerttula.

Kotkaniemi är en av flera NHL-spelare som har gjort ett snabbesök i finländsk ishockey under hösten. Nu har klubbarna i Nordamerika börjat kalla tillbaka spelarna.

Förra veckan meddelade Jokerit att stjärnbacken Mikko Lehtonen återvänder till Toronto.

Diskussion om artikeln