Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stallchefen hoppfull inför nästa säsong efter Ferraris uppryckning: ”Resultaten är uppmuntrande”

Från 2020
Sebastian Vettel kör framför Charles Leclerc.
Bildtext Ferrari har börjat få ordning på bilen efter en tung säsong.
Bild: EPA-EFE/Kenan Asyali / Pool

Högsta ledningen inom Ferrari tror inte på en snabb kursändring, men stallchefen Mattia Binotto går in i 2021 mer hoppfull. Efter en tredje och fjärde plats i Turkiet vågar han tro att trenden är på väg att vända. Vi vet att bilen har blivit bättre, säger Binotto.

Ferrari har varit formel 1-säsongens största besvikelse. Stallet har bara mäktat med tre pallplaceringar och ligger på en blygsam sjätteplats i konstruktörsmästerskapet.

En svag motor och aerodynamiska brister har lett till att stallet figurerat långt ner i fältet, och Ferraris president John Elkann har tidigare sagt att man inte tror på en snabb kursändring.

Stallchefen Mattia Binotto ser ändå mer ljust på framtiden än Elkann. I de senaste loppen har Ferrari gjort en liten uppryckning och framför allt Charles Leclerc har levererat stabila insatser.

– Det är mycket viktigt för Ferrari att det går bra just nu. Vi vet att bilen har blivit bättre. Vi har blivit mer konsekventa och bilen är snabbare. Det ser också bra ut inför de kommande loppen, säger Binotto enligt webbplatsen Motorsport.

Mattia Binotto.
Bildtext Mattia Binotto.
Bild: HOCH ZWEI/Pool/COLOMBO IMAGES/ All Over Press

Tog flest poäng av alla stall i Turkiet

Ferrari har fortfarande chansen att nå en hyfsad placering i konstruktörsmästerskapet då tre tävlingar återstår. Just nu ligger man 24 poäng bakom trean Racing Point.

I det senaste loppet i Turkiet tog Ferrari flest poäng av alla då Sebastian Vettel var trea och Leclerc fyra.

– Sådana resultat är bra inför nästa säsong. Alla jobbar hårt i fabriken för att förstå bilens brister och åtgärda dem. När vi förbereder oss för nästa år är resultaten uppmuntrande, säger Binotto.

Sebastian Vettel, som tog säsongens första pallplacering i Turkiet, är ändå inte lika övertyga som sin chef. Framför allt den regniga tävlingen i Turkiet handlade mer om förarnas förmåga än om bilens konkurrenskraft anser tysken.

– Jag tror att man har större möjlighet att göra skillnad i sådana förhållanden när det är väldigt halt och man kör på gränsen. Man är fortfarande beroende av däcken och att bilen fungerar men det finns mer utrymme för egna insatser, säger Vettel.

Säsongens 15:e tävling körs i Bahrain på söndag.

Diskussion om artikeln