Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Strängare coronarestriktioner i huvudstadsregionen – handbollsligamatchen HIFK–GrIFK flyttas till januari

Från 2020
Uppdaterad 24.11.2020 16:46.
Nicola Zujic
Bildtext Nikola Zujic har spelat för både HIFK och GrIFK.
Bild: Handbollsförbundet/Kalle Parkkinen/Newspix24

Strängare coronarestriktioner i huvudstadsregionen får följder bland annat för handbollsligan. Lördagens match mellan HIFK och GrIFK spelas i januari 2021.

HIFK handboll meddelar på sin webbplats att lördagens match spelas i stället onsdagen den 13 januari. Matchen är en avskedsmatch för serben Nikola Zujic, som har en lång spelarkarriär i bägge lagen och klubbarna hoppas kunna ta in publik till matchen i ett senare skede.

Enligt Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori planerar städerna i huvudstadsregionen att stänga alla allmänna utrymmen i Helsingfors, Esbo och Vanda.

I praktiken betyder det att städernas idrottshallar, gym, ishallar och simhallar stängs för allmänheten. Tidtabellen och detaljerna väntas klarna senare i veckan.

Exakt hur stängningen av påverkar toppidrotten och toppidrottarnas träningsmöjligheter är också ännu oklart. Enligt uppgifter till till Yle Urheilu väntas beslut på torsdag hur de nya begränsningarna påverkar användningen av Tölö idrottshall, där till exempel basketligalaget Hesinki Seagulls tränar och spelar sina hemmamatcher.

Päivi Mitrunen, verksamhetsledare för handbollsförbundet säger till Yle Sporten att förbundet strävar efter att kunna fortsätta spela matcher utan publik i de högsta serierna också efter att de nya restriktionerna trätt i kraft.