Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotbollslegendaren Maradona begravdes under en intim ceremoni

Från 2020
Flygbild från kyrkogård med kista och omgivande människor.
Bildtext Mediebilder från Bella Vista-kyrkogården visar att Maradonas begravningsceremoni var liten.
Bild: AFP / Lehtikuva

Den argentiska fotbollsikonen Maradona begravdes vid utkanten av Buenos Aires under en liten ceremoni där hans familj och nära vänner närvarade.

Diego Maradona begravdes intill sina föräldrar under fredagsnatten finsk tid, på Bella Vista-kyrkogården vid utkanten av Argentinas huvudstad Buenos Aires.

Bilder visar att den privata ceremonin var liten – det var främst familj och nära vänner som var på plats under tillställningen som inleddes vid solnedgången, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

I onsdags kom nyheten om att Maradona avled i en hjärtinfarkt som 60 år gammal. Tre dagars landssorg utlystes i Argentina i samband med beskedet.

Kaos när fansen tog farväl

Under dagarna som föregick begravningsceremonin har stora folkmassor vallfärdat till argentiska presidentpalatset Casa Rosada, där Maradonas kista varit utställd, så att fansen fått möjligheten att ta farväl av fotbollsikonen.

Tiotusentals människor har köat till presidentpalatset; stundvis har det uppstått kaos, vilket lett till att kravallpolisen skjutit gummikulor och tårgas i folkmassan och flera gripits.

I går på torsdagen uppgav Maradonas advokat att man kommer att begära en undersökning kring dödsomständigheterna. Enligt advokaten tog det exempelvis en halv timme för ambulansen att anlända till platsen, då Maradona drabbades av hjärtinfarkt.

Maradona hade lidit av hälsoproblem, bland annat hade han drabbats av hjärtinfarkt två gånger tidigare. Bara några veckor tidigare var han med om en hjärnoperation.

Källa: AFP, TT

Diskussion om artikeln