Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Normal trafik över den nyländska landskapsgränsen trots gårdagens varningar

Från 2020
Uppdaterad 27.11.2020 15:02.
trafik
Bildtext Trafikmängderna normala i huvudstadsregionen.
Bild: Arash Matin / Yle

Trafiken in till landskapet Nyland har under hela fredagen varit normal trots att två grannlandskap i går kom med en uppmaning om att undvika resor till Nyland, där coronaepidemin befinner sig i en fas med allmän samhällsspridning.

- Vi har inte iakttagit några mindre trafikmängder i riktning mot Helsingfors varken på riksväg ett, tre eller fyra, säger jourhavande trafikövervakare Marko Lassi på Helsingfors trafikcentral. Vi tror att de som kan stanna hemma har gjort det redan för länge sedan, säger han.

Inte heller i tågtrafiken har passagerarmängderna minskat efter varningarna.

- Vi ser inga förändringar i reserveringsläget. Kundservicen har inte tagit emot fler avbeställningar än vanligt, säger VR i ett meddelande.

I går avrådde Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt för onödiga resor till Nyland.

Också Egentliga Tavastlands sjukvårdsdistrikt varnade för resor till områden där coronaepidemin förvärras snabbt. Egentliga Tavastland befinner sig i epidemins accelereringsfas, men står snubblande nära att komma i ett läge där det råder allmän samhällsspridning, det vill säga det allvarligaste läget.

Birkaland väntas komma med en avrådan från Nylandsresor nästa vecka.

Nyland och Päijänne Tavastland konstaterade i onsdags att epidemin förvärrats och att det nu råder allmän samhällsspridning i landskapen.

Artikeln uppdaterad klockan 15.10 med läget under hela fredagen.
Källa: STT

Diskussion om artikeln