Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norske stjärnan föll illa efter landning – fördes bort med ambulans: ”Ganska nervös och det gjorde ont”

Från 2020
Tande föll illa i Ruka - Spela upp på Arenan

Daniel-André Tande haltade och tvingades ta hjälp av sjukvårdspersonal efter sitt hopp i backtävlingen i Ruka. Norrmannen slog i marken ordentligt men ser ut att ha klarat sig utan skador. Vi har gjort alla tester och allt är bra, säger Tande till NRK.

Daniel-André Tande var andra hoppare ut i dagens tävling i Ruka. Norrmannen nådde 106,5 meter men tappade balansen och föll illa efter landningen.

Till en början såg det ut som att Tande inte hade skadat sig, men han kunde inte gå ordentligt och var tvungen att lägga sig ner. Sjukvårdspersonal kallades fram och Tande fördes sedan bort från stadionområdet med ambulans.

– Jag var ganska nervös och det gjorde ont. Lyckligtvis ser det ut som att det bara var ett hårt slag. Vi har gjort alla tester och allt är bra, säger Tande till NRK.

Även den norska landslagsledningen ger lugnande besked.

– Läkarna säger att man inte fruktar något allvarligt. Daniel kan stå på benet och man tror att det bara var mycket smärtor då han slog knäet i isen. Det är inga skadade ligament och det är positivt, säger chefen för det norska hopplandslaget Clas Brede Bråthen.

Tävlingen i Ruka vanns av tysken Markus Eisenbichler. Antti Aalto var den enda blåvita hopparen som gick till andra omgången och han slutade på 20:e plats. Aalto hoppade 128 och 123 meter i dagens tävling.

– Det är inte dåligt, men jag kan bättre. Det är bra att vi nu fått öppna säsongen, säger Aalto till Yle.

Herola och Hirvonen klättrade i skidmomentet

I nordisk kombination försvann finländarnas segerchanser redan i backmomentet. Ilkka Herola och Eero Hirvonen låg båda nästan tre minuter efter täten då de gick ut i skidspåret.

Programmet är inte längre tillgängligt

Den blåvita duon plockade ändå in mycket tid och placeringar i skidmomentet. Herola steg till elfte plats medan Hirvonen fick nöja sig med en 14:e plats. Segern gick till norrmannen Jarl Magnus Riiber.

Resultat:

Backhoppning:

1. Markus Eisenbichler GER 313,4
2. Piotr Zyla POL 294,1
3. Dawid Kubacki POL 293,9
4. Halvor Egner Granerud NOR 291,2
5. Yukiya Sato JPN 276,1
--------
20. Antti Aalto FIN 237,5

Nordisk kombination:

1. Jarl Magnus Riber NOR 24.49,4
2. Eric Frenzel GER +50,1
3. Akito Watabe +51,4
4. Franz-Josef Rehrl AUT +52,6
5. Manuel Faisst GER +56,3
-------------
11. Ilkka Herola FIN +1.51,5
14. Eero Hirvonen FIN +2.04,4
28. Perttu Reponen FIN +3.37,6
37. Arttu Mäkiaho FIN +4.21,1
41. Otto Niitykoski FIN +4.59,9
45. Olli Salmela FIN +8.01,5

Diskussion om artikeln