Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Joe Biden har utsett kvinnligt kommunikationsteam till Vita huset – och skadat sin fot efter lek med hund

Från 2020
Jen Psaki står vid ett talarpodium och pratar.
Bildtext Jen Psaki blir Vita husets nya pressekreterare i Joe Bidens adminstration. Hon var kommunikationschef för Barack Obama. Bilden är från år 2015.
Bild: AFP / Lehtikuva

Joe Biden har utsett ett kvinnligt kommunikationsteam till Vita huset för sin kommande presidentperiod. För första gången toppas teamet av enbart kvinnor, skriver nyhetsbyrån AP.

Teamet leds av Kate Bedingfield som blir Vita husets nästa kommunikationschef. Hon var vice kampanjchef för Bidens kampanj.

Jen Psaki blir Vita husets presschef. Psaki fungerade som kommunikationschef under Barack Obamas tid i Vita huset.

Pili Tobar blir vice kommunikationschef medan Karine Jean Pierre får agera vice pressekreterare för Biden. Tobar var anställd inom kommunikationsavdelningen i Joe Bidens kampanj och Jean Pierre har jobbat som den kommande vicepresidenten Kamala Harris stabschef.

– Direkt och ärlig kommunikation till det amerikanska folket är en av presidentens viktigaste uppgifter och det här teamet kommer att tilldelas det tunga ansvaret för att sammanbinda Vita huset med det amerikanska folket, sade Biden i ett uttalande på söndagen.

Mångfald och jämställdhet ska genomsyra administrationen

Utnämningarna har tolkats som Bidens försök att leva upp till sitt löftet om att mångfald och jämställdhet ska genomsyra den nya administrationen.

Det är första gången som hela kommunikationsteamet i Vita huset kommer att bestå av kvinnor, skriver AP.

Biden väntas också vilja återgå till en mer traditionell kommunikationskultur i Vita huset efter Trumadministrationens ofta ansträngda relation till medierna.

Biden har skadat sin fot efter lek med hunden Major

Amerikanska medier rapporterar också att Joe Biden skadat sin vrist i lördags – efter att ha lekt med sin hund Major.

Biden ska ha besökt en ortoped i hemstaten Delaware i söndags, enligt ett uttalande från hans stab. Enligt Bidens läkare ska den kommande presidenten ha fått en spricka i foten som “troligen kräver att han använder en gångkänga under flera veckor”.

Major är en av Bidens två hundar, som han ämnar ta med sig til Vita huset.

Källor: AP, CNN.

Diskussion om artikeln