Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Allvarlig huvudskada för Jimenez stoppade inte Wolverhapton – Arsenals kräftgång fortsätter

Från 2020
Uppdaterad 30.11.2020 08:42.
Skadade spelare
Bildtext Allvarlig huvudskada i Premier League.
Bild: AFP / Lehtikuva

I fotbollens Premier League lät inte Wolverhapton sig stoppas i matchen mot Arsenal trots en otäck huvudskada för anfallsspelaren Raul Jimenez. Efter att Jimenez och Arsenals David Luiz slog ihop skallarna stoppades matchen för tio minuter, men till slut tog Wolverhampton hem segern med 2–1.

Genast i inledningen av matchen slog Jimenez och Luiz ihop huvuden med en sådan kraft att Jimenez tvingades föras till sjukhus.

– Hans skalle undersöks. Vilken var reaktionen? Panik, panik, panik. Röd kod. Det kunde man utläsa från lagkamraternas uttryck. Situationen var verkligt allvarlig. Det var hemskt och fruktansvärt, säger Wolverhamptons chefstränare Nuno Espirito Santo för BBC efter matchen.

– Han är vid medvetande och han pratar. Han är okej, men balansen ger honom fortfarande problem, säger tränaren på Wolverhamptons webbplats.

Arsenals David Luiz kunde däremot fortsätta matchen.

Huvudskador i Premier League
Bildtext Långt avbrott i matchen på grund av skadan.
Bild: AFP / Lehtikuva

Arsenals sämsta säsonginledning på 39 år

I matchen gjordes alla mål under den första halvleken. Wolverhamptons Pedro Neto gjorde öppningsmålet i den 27:e spelminuten, Arsenals Gabriel kvitterade några minuter senare, och segermålet för Wolves gjordes av Daniel Podence i den 42:a minuten.

Arsenal- Wolverhampton
Bildtext Pedro Neto målskytt för Wolverhampton.
Bild: AFP / Lehtikuva

För storklubben Arsenal var detta redan den tredje hemmaförlusten i rad. Arsenal har inte haft en lika dålig säsongsinledning sedan 1981, och ligger i tabellen nere på en blygsam 14:e plats.

Wolverhampton har däremot haft en bra start på ligan, och parkerar på en sjätte plats i tabellen.

David Luiz Arsenal
Bildtext David Luiz kunde fullfölja matchen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Diskussion om artikeln