Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Känslosam Lionel Messi hedrade Maradona efter sitt mål – fick gult kort av domaren

Från 2020
Lionel Messi
Bildtext Messi hedrade Maradona efter sitt mål.

Fotbollsspelarna världen över fortsätter med att hylla Diego Maradona som avled för några dagar sedan. Barcelonas Lionel Messi gav sin hyllning i samband med Barcelonas 4–0 -seger över Osasuna.

Messi fastställde slutsiffrorna med ett fint skott i övre hörnet. Efter fullträffen tog han av sig Barcelona-skjortan och under den hade han en Newell Old Boys-spelskjorta; klubben som Maradona representerade säsongen 1993-94, och som varit Messis favoritklubb sedan barndomen.

Messi tog av sig Barcolona-spelskjortan, kysste händerna och lyfte upp dem mot himlen, som en hyllning till Maradona. Domaren hade inget annat val än att varna Messi för att ha tagit av sig Barcelona-skjortan.

Barcelona-spelarna tror fortfarande på titeln

Segern var välkommen för Barcelona som spelat uselt under inledningen av säsongen. Tack vare segern avancerade man till sjua i tabellen, och ligger just nu endast tre poäng bakom ärkerivalen Real Madrid.

Uppe i toppen är Real Sociedad och Atletico redan nio poäng före Barcelona. Trots det tror Barcelona-spelarna på sina möjligheter att vinna mästerskapet.

– Det var väldigt viktigt att ta seger. Topplagen vinner hela tiden, så vi kunde inte misslyckas igen. Vi vill vinna mästerskapet, vi vet att det är utmanande, men vi har ett tillräckligt bra lag för att vinna mästerskapet, säger Antoine Griezmann efter matchen.

Diego Maradona och Lionel Messi
Bildtext Maradona och Messi under fotbolls-VM 2010.
Bild: STELLA Pictures / Splash News

Diskussion om artikeln