Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blir det ett skid-VM utan publik? Oberstdorf stänger läktarna inför den legendariska backveckan

Från 2020
Snöfall i Oberstdorf
Bildtext Ingen publikfest i Oberstdorf
Bild: EPA/Fredrik von Erichsen

Världscupdeltävlingen i backhoppning i Oberstdorf hoppas denna gång inför tomma läktare på grund av coronaläget. Tävlingen i Tyskland som normalt drar tiotusentals åskådare är också den första av fyra deltävlingar i den tysk-österrikiska backveckan.

De tyska arrangörerna informerade på måndagen att man inte ens släpper in en begränsad åskådarmängd. Beslutet fattades tillsammans med det tyska skidförbundet och med de lokala hälsomyndigheterna.

Ursprungligen hade man tänkt begränsa åskådarantalet till 2 500 åskådare per tävlingsdag. I Oberstdorf hoppas kvaltävlingen den 28.12 och själva tävlingen den 29.12.

De tre övriga arrangörerna under backveckan, Garmisch-Partenkirchen i Tyskland samt Innsbruck och Bischofshofen i Österrike hade redan tidigare meddelat att man inte tar in någon publik.

I Oberstdorf spänner man nu på huruvida man kommer att kunna ta in publik till de nordiska grenarnas VM-tävlingar. Oberstdorf står nämligen för arrangemangen också av VM-tävlingarna som ska starta den 23:e februari.

Diskussion om artikeln