Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Även TPS tvingas till samarbetsförhandlingar: "Akut behov att reagera på det nya läget"

Från 2020
TPS sista hemmamatch mot Sport lockade 2 208 åskådare.
Bildtext Publikbortfallet ligger bakom samarbetsförhandlingarna i TPS.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Bolaget bakom TPS i ishockeyligan, HC TPS Turku Oy inleder samarbetsförhandlingar med sin personal. Bolaget meddelar att effekterna av coronaviruspandemin har varit större än väntade framför allt gällande publiksiffrorna, och att de ekonomiska förlusterna blir stora.

Samtidigt med samarbetsförhandlingarna förs även skilda diskussioner om sparåtgärder mellan spelarna, tränarna och klubbledningen.

Tidigare har redan bland annat SaiPa och JYP meddelat om samarbetsförhandlingar.

HC TPS Turku OY:s vd Santtu Jokinen säger på klubbens webbplats att den finansiering man fått av ägarna för genomförandet av säsongen inte är tillräcklig under de förändrade förhållanden.

– Vi har nu ett akut behov av att reagera på helheten, något man också tvingats till i andra ligaklubbar. Vi strävar efter att också hitta andra sparåtgärder och hitta de sätt på vilka vi kan förbättra på det ekonomiska resultatet, säger Jokinen.

Mindre publik än beräknat

Publiksnittet på hemmamatcherna i Åbo har varit endast 2511 åskådare under höstens tio första hemmamatcher vilket är ett par tusen mindre än vad man räknat med.

Trots att publiken inte hittat till TPS-matcherna har laget klarat sig bra under den senaste tiden. Laget har vunnit sina fyra senaste matcher, och stigit till femma i tabellen.

– Jag betonar att vi vill hitta lösningar som inte riskerar det goda arbete som görs både på kontoret, av klubbledningen, och i rinken, säger Jokinen

Diskussion om artikeln