Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerits glödheta straffskytte satte rivalen SKA på plats – vann för första gången i S:t Petersburg sedan 2017

Från 2020
Jesse Joensuu, Brian O'Neill och Peter Regin firar mål.
Bildtext Jesse Joensuu var en av straffläggarna för Jokerit.
Bild: Lehtikuva

Segertorkan i S:t Petersburg är över för Jokerit. Fyra av fem straffar satt i bortamatchen och då var triumfen ett faktum.

Efter sex raka förluster borta mot SKA S:t Petersburg lyckades Jokerit bryta den dystra sviten i måndagens match. Jokerit vann med 2–1 efter straffläggning och avrundade sin bortaresa med en seger.

Det var Jokerits första bortaseger mot rivalen sedan januari 2017.

– Vi satte fyra av fem straffar och då förtjänade vi nog segern. Det här var en jämn toppmatch. Vi försvarade oss väldigt bra och var disciplinerade, säger Jokerits tränare Lauri Marjamäki i Viaplays sändning.

Jordan Schroeder, John Norman, Henrik Haapala och Jesse Joensuu var de fyra straffskyttarna som satte dit pucken. Under ordinarie tid dunkade Haapala dessutom in kvitteringen i andra perioden.

Sjua i haltande tabell

Jokerits målvakt Anders Lindbäck drog längsta strået i målvaktsmatchen mot landsmannen Magnus Hällberg.

– Det här var en tung seger och vi spelade dessutom en bra hockey, säger Marjamäki efter att laget bröt sin två matcher långa förlustsvit.

Efter segern är Jokerit tabellsjua i den västra konferensen, men laget har spelat klart färre matcher än de övriga KHL-lagen. På sin webbplats uppger Jokerit att flera namnkunniga spelare är tillbaka i träning på hemmaplan efter att ha suttit i coronakarantän.

Jokerit återvänder till Helsingfors och spelar hemma mot Salavat Julajev Ufa på onsdag. Den matchen spelas utan publik på grund av restriktionerna som gäller i Nyland.

Ishockey, KHL:

SKA S:t Petersburg–Jokerit 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)
10.32 Kirill Martjenko (Igor Ozjiganov, Jevgenij Ketov) 1–0
36.22 Henrik Haapala (Iiro Pakarinen, Saku Mäenalanen) 1–1
65.00 Jesse Joensuu (str) 1–2

Diskussion om artikeln