Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VAR spelade igen en avgörande roll när West Ham slog Aston Villa – Ollie Watkins bara några millimeter i offside

Från 2020
Aaron Cresswell och Angelo Ogbonna firar, Aston Villas Ollie Watkins går förbi med huvudet böjt
Bildtext Aston Villas Ollie Watson hade inte turen på sin sida.
Bild: Frank Augstein / POOL

West Hams segersvit fick fortsättning på Olympiastadion i London, när klubben besegrade Aston Villa med 2–1. Kvitteringsmålet dömdes bort efter videogranskning – Ollie Watkins var bara några millimeter i offside.

West Ham inledde starkt och hemmalaget tog ledningen redan i den andra spelminuten efter ett nickmål av Angelo Ogbonna. Aston Villa kvitterade dryga tjugo minuter senare då Jack Grealish överlistade West Hams målvakt Lukasz Fabianski.

Efter ett blixtmål bara 28 sekunder in i andra halvlek gick West Ham upp i en 2–1 ledning genom ett nickmål av Jarrod Bowen. En fullträff som kom att ge West Ham klubbens tredje raka seger.

Aston Villas Ollie Watkins vill nog däremot helst glömma den här matchen. Två gånger fick han chansen att kvittera. Den första missade han själv, den andra tog VAR ifrån honom.

I den 74:e minuten fick han chansen från straffpunkten. Tog sats och sköt i ribban. Det var hans fjärde miss på sex straffar.

Bara några millimeter i offside

Watkins fick en ny chans att reparera misstaget med den missade straffen och den här gången gick det vägen. Nästan. Matchen var inne på tilläggstid när Watkins kvitterade, men VAR lade sordin på festen. Målet dömdes bort på grund av offside. Det handlade bara om några millimeter.

Aston Villas manager Dean Smith var missnöjd med resultatet och hade inte mycket till övers för domslutet.

– De dömer offside på grund av hans arm, men enda orsaken till att hans arm är i offside är på grund av ojust spel. Var det inte mål, borde det ha varit frispark, sa Smith till BBC och fortsätter.

– Jag tänker inte gå hem och fundera på VAR. Det är frustrerande för alla, men det är inget vi kan göra något åt.

Efter segern över Aston Villa ligger West Ham nu femma i tabellen. Aston Villa är tia.

Resultat

West Ham–Aston Villa 2–1 (1–1)
2' Angelo Ogbonna 1–0
25' Jack Grealish 1–1
46' Jarrod Bowen 2–1

Leicester City–Fulham 1–2
30' Ademola Lookman 0–1
38' Ivan Cavaleiro 0–2
86' Harvey Barnes 1–2

Diskussion om artikeln