Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sami Lepistö tillbaka i Jokerit efter en lång arbetslös höst: "Har saknat laget"

Från 2020
Sami Lepistö som förra säsongen speade i Jokerit är för tillfället klubblös.
Bildtext Sami Lepistö återvänder till Jokerit.
Bild: Emil Hansson / All Over Press

Efter att ha spelat de tre senaste säsongerna i Jokerit stod Sami Lepistö plötsligt utan klubb på sommaren. Nu är han tillbaka igen, med bekanta nummer 18 på tröjan.

Listan på arbetslösa hockeyspelare har den här hösten varit ovanligt lång och många namnstarka spelare har fått inleda säsongen med träning på egen hand i hopp om att få ett erbjudande förr eller senare. En av dem är landslagsmeriterade backen Sami Lepistö, världsmästaren från år 2011.

– Jag gissade att Jokerit skulle göra något då Mikko Lehtonen lämnade truppen, men jag visste inte om det involverade mig. Sedan ringde Jari och jag är ivrig över att vara tillbaka igen, konstaterade Lepistö i ett uttalande på klubbens webbplats.

Lepistö har tränat i Sundholmens ishall i Helsingfors sedan i somras, utan vetskap om var och när karriären fortsätter.

– Visst har jag saknat att träna med laget, förbereda mig för matcher och känslorna som hänger ihop med det. Häftigt att få komma till ett bekant och bra lag. Jag vill vara som bäst i de viktigaste matcherna.

Lepistö har spelat 366 grundseriematcher i Jokerit, både i FM-ligan och i KHL, och gjort sammanlagt 42+119=161 poäng. Han är klubbens näst bästa poängplockare av backarna genom tiderna.

När 36-åriga Lepistö spelar sin första match är ännu inte fastslaget.

Han finns inte i laguppställningen i hemmamatchen på onsdag mot Salavat Julajev Ufa och han åker inte heller med på den fem matcher långa bortaturnén efter det. Sannolikt drar han på sig Jokerit-tröjan igen den 21.12 borta mot Vitjaz, uppger klubben.

Diskussion om artikeln