Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK Bandy trotsar förbundets beslut och spelar inga matcher före jul: "Striden mot corona kräver samtligas deltagande"

Från 2020
Uppdaterad 04.12.2020 15:17.
HIFK:s Tuomas Jalkanen i en duell med Veiteräs Ville Hatara.
Bildtext HIFK:s Tuomas Jalkanen i en duell med Veiteräs Ville Hatara.
Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

Bandyligalaget HIFK meddelar att lagets fem kommande matcher, som skulle ha spelats före jul, flyttas fram. Klubben vill med sitt beslut respektera myndigheternas coronarekommendationer.

I ett utlåtande på sin webbplats meddelar HIFK Bandy att hälsomässiga orsaker ligger bakom beslutet att flytta fram matcherna som skulle ha spelats före jul. Efter diskussioner med spelare, tränare och myndigheter har klubbledningen bestämt att det inte blir några matcher under de kommande veckorna.

– HIFK vill genom sitt beslut respektera myndigheternas begränsningar och utgöra ett exempel om att striden mot corona kräver samtligas deltagande.

I utlåtandet, som har undertecknats av HIFK Bandys ordförande Kauko Rautiainen, understryker klubben också att förbundsstyrelsen i onsdags bestämde sig för att fortsätta ligaspelandet inför tomma läktare trots att en majoritet av bandyklubbarna motsatte sig det hela.

Fem matcher, bland dem två mot Borgålaget Akilles, flyttas fram:

  • 5 december: HIFK–Akilles
  • 11 december: Akilles–HIFK
  • 12 december: HIFK–JPS
  • 19 december: Narukerä–HIFK
  • 20 december: HIFK–Kampparit

Går allt som planerat spelar HIFK nästa match på annandag jul. Då är det dags för ett Helsingforsderby mot Botnia i Åggelby.

Diskussion om artikeln