Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

“Det är härligt att se hur populärt Hangö har blivit” - nya turistchefen vill samarbeta med invånarna för att locka mera turister

Från 2020
Kira Marschan.
Bildtext Hangös nya turistchef Kira Marschan ska bli Hangöbo så småningom.
Bild: Marica Hildén / Yle

Samarbete är nyckelordet inom turistbranschen för Hangös nya turistchef Kira Marschan. Hon vill jobba tillsammans med invånarna för att locka mera turister till staden.

Kira Marschan inledde sitt arbete som turistchef i Hangö den 1 december. Före det har hon jobbat inom hotellbranschen i Helsingfors sedan 1991.

Marschan har vistats mycket i Hangö om somrarna och har numera en andra bostad i Hangö, så hon har lagt märke till att det hänt mycket inom turismen under de senaste åren.

- Det är härligt att se hur Hangö har lyft och blivit en populär destination. Det känns tryggt att få fortsätta jobba med något som är så uppskattat.

Kira Marschan säger att turismen i Hangö ännu kan utvecklas mycket.

- Det har gjorts mycket, men jag hoppas att min erfarenhet också leder till att något händer inom turismen. Jag kommer inte att jobba ensam, utan jag vill jobba med alla i Hangö så att vi har som mål att lyfta turismen.

Här kan du lyssna på Kira Marschans tankar om hur turismen i Hangö kunde utvecklas:

Hangös nya turistchef Kira Marschan om turismen i Hangö

7:13

Kira Marschan har jobbat nästan 30 år inom hotellbranschen, senast som försäljningschef vid Clarion Hotels i Finland. Nu planerar hon att bli Hangöbo.

Här kan du höra varför Kira Marschan beslöt sig för att söka jobbet i Hangö:

Nya turistchefen i Hangö, Kira Marschan, berättar varför hon sökte jobbet

4:26

Diskussion om artikeln