Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kavalkad av tabbar då Barcelona föll mot nykomlingen: ”Ett mål som man inte borde se på den här nivån”

Från 2020
Stort jubel i Cadiz efter hemmaseger över Barcelona.
Bildtext Jublet i Cadiz-lägret visste inga gränser efter att domaren hade blåst av matchen.
Bild: AOP

Barcelona åkte på sin fjärde förlust på tio matcher i La Liga då man föll borta mot Cadiz med 1–2. Segermålet kom efter en räcka av misstag från Barcelona-spelarna.

Jordi Alba tog hand om ett inkast djupt på egen planhalva och kastade bollen mot Clément Lenglet i straffområdet. Lenglet missade bollen vilket ställde målvakten Marc-André ter Stegen.

Hemmalagets Alvaro Negredo uppfattade situationen och knyckte bollen då ter Stegen försökte rensa paniskt. Negredo, som blivit inbytt strax innan, var kylig då han placerade bollen i öppet mål.

– Otroligt att vi går och förlorar matchen med ett mål som man inte borde se på den här nivån. Det beskriver att vårt fokus inte var optimalt och att spelarnas inställning inte var tillräcklig. Jag är oerhört besviken, sade Barcelonas tränare Ronald Koeman efter matchen.

Barcelonas bollinnehav var över 80 procent, men laget lyckades inte knäcka Cadiz försvarsmur. Hemmalagets argentinska målvakten Jeremías Ledesma storspelade dessutom mellan stolparna.

Serienykomlingen Cadiz, som också har besegrat Real Madrid den här säsongen, är nu femma i tabellen. Barcelona har halkat ner till sjua och har tolv poäng upp till serieledaren Atletico Madrid.

Källa: Reuters

Diskussion om artikeln