"Bluffval" i Venezuela bojkottas av oppositionen - Maduros parti väntas återfå makten i nationalförsamlingen
Under söndagen väljer venezuelanerna en ny nationalförsamling i ett val som bojkottats av de ledande oppositionspartierna och kallas för ett bluffval av många västländer.
Oppositionen anklagar president Nicolás Maduro för att genomföra valet utan tillräcklig transparens.
Maduros socialistparti PSUV och allierade väntas återfå makten i parlamentet, som oppositionspartierna haft majoritet i de senaste fem åren.
Nationalförsamlingens talman Juan Guaidó, som erkänts som landets legitima president av över 50 länder, har uppmanat folket att inte rösta i valet.
Enligt grundlagen ska den folkvalda nationalförsamlingen stifta lagar.
Under Maduros tid som president har dess maktbefogenheter i praktiken utmanövrerats.
"Bluffval" enligt flera västländer
Juan Guaidó utropade sig själv till Venezuelas interimpresident 2018, i samband med krav på Maduros avgång efter det kritiserade presidentvalet.
Oppositionen med Guaidó i spetsen har sedan dess försökt få militärledare att byta sida och stöda protesterna mot Maduros styre, men utan framgång.
Många länder har däremot ställt sig bakom Guaidó, bland annat USA.
Vita husets råd för nationell säkerhet i USA skriver på Twitter att den enda funktionen söndagens parlamentsval fyller "är att hålla Maduro vid makten, och det gör ingenting för att bygga en bättre framtid för folket i Venezuela".
USA har också sagt att Maduro valt en regimvänlig valmyndighet.
Trots president Donald Trumps kampanj med strikta sanktioner och diplomatiska påtryckningar har Maduro förblivit vid makten, med stöd av bland annat Ryssland, Kuba, Kina och Iran.
Största flyktingkrisen i Latinamerika
Det humanitära läget i Venezuela är fortfarande katastrofalt till följd av landets politiska, sociala och ekonomiska kris.
Läget har successivt förvärrats sedan Nicolás Maduro tillträdde som president 2013.
Enligt FN har minst 4,5 miljoner människor flytt landet sedan 2015 och många försöker fortfarande komma över gränsen till exempel till Colombia.
Det här är den största flyktingkrisen i Latinamerika i modern tid.
Källor: Reuters, AFP, DW