Fortfarande tre stora tvistefrågor mellan EU och Storbritannien - genombrott om fiskerättigheter bekräftas inte
EU:s brexitförhandlare Michel Barnier varnade på måndagen att det fortfarande finns uppenbara skillnader mellan EU:s och Storbritanniens ståndpunkter i fråga om ett handelsavtal mellan parterna.
Barnier sa till EU-ländernas ambassadörer på måndagen att parterna fortfarande är oense om fiskerättigheter, handelsregler och om hur eventuella framtida tvister mellan parterna ska avgöras.
Förhandlingarna mellan Barnier och britternas förhandlare David Frost fortsätter på måndagen.
Tidigare rapporterade The Guardian att förhandlarna på söndagen uppnådde ett genombrott i den kniviga fiskefrågan.
En källa från den brittiska regeringen sade å andra sidan att inget fiskegenombrott har uppnåtts.
Många fiskare i flera europeiska länder är fullständigt beroende av brittiska fiskevatten och vill fortsätta utnyttja dem efter brexit-övergångsperioden då Storbritannien lämnar EU:s inre marknad.
Storbritannien kräver däremot att framtida avtal ger landets fiskare ensamrätt till inhemska vatten.
von der Leyen och Johnson ska prata igen
De närmaste dagarna kommer att bli avgörande för huruvida EU och Storbritannien lyckas uppnå ett handelsavtal.
På måndag kväll ska EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och den brittiske premiärministern Boris Johnson tala med varandra, i ett försök att bryta dödläget.
De samtalade också på lördag kväll.
Efter samtalet konstaterade de att tre betydande tvistefrågor kvarstår: Fiskekvoter, rättvis konkurrens och ett system för att lösa konflikter.
På torsdag ska EU-ledarna försöka lösa frågan om unionens budget, men det finns en god chans att brexitförhandlingarna kommer att överskugga mötet.
Om ett avtal inte uppnås och godkänns innan den 1 januari införs tullavgifter och kontroller vid gränsen mellan Storbritannien och EU.
Källor: The Guardian, BBC, AFP
Artikeln har uppdaterats. 7.12.2020 Klockan 12.50 uppdaterades rubriken och texten så att det framgår att fiskerättigheterna till skillnad från tidigare uppgifter fortfarande är en tvistefråga.