Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tandrevold beskyller kommentator för missad trippelseger – skrik från hytten störde på vallen: ”Har en gås oplockad med honom”

Från 2020
Ingrid Landmark Tandrevold skjuter stående.
Bildtext Ingrid Landmark Tandrevold missade ett skott i söndagens jaktstart.
Bild: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland och Ingrid Landmark Tandrevold på pallen, så anser åtminstone den sistnämnda att resultatet borde ha blivit i söndagens jaktstart. Enligt Tandrevold tappade hon en pallplacering på grund av skrik från NRK:s expertkommentator. Hans skrik ekade över hela stadion, säger hon till NRK.

De norska damerna gjorde en stark jaktstart i Kontiolax i söndags då Tiril Eckhoff knep segern med god marginal före Marte Olsbu Røiseland. Bakom de båda norskorna tog sedan Hanna Öberg hand om den sista pallplaceringen.

Men den placeringen borde också ha gått till Norge, det anser åtminstone loppets sexa Ingrid Landmark Tandrevold. Enligt Tandrevold tappade hon en pallplacering i det tredje skyttet på grund av NRK:s expertkommentator Ola Lunde.

När Eckhoff sköt fullt störde Lunde de andra med sitt skrik från kommentatorshytten, anser hon.

– Jag har en gås oplockad med honom. När man varit med så länge som han varit så vet man att skjutvallen är en tyst zon. När Tiril sköt fullt var jag tvungen att ta om mitt första skott eftersom hans skrik ekade över hela stadion så det skakade, säger Tandrevold till NRK.

"Ingrid måste koncentrera sig mer på skyttet"

NRK:s team var ett av få mediebolag plats i Kontiolax och när dessutom ingen publik tilläts hördes expertkommentatorn.

– Det var tur att det var sista dagen eftersom jag tror att han skulle ha fått ett gult kort av skjutbanechefen för det där, säger Tandrevold med ett leende och tillägger.

– Att det inte blev tre norska åkare på pallen får vi skylla på Ola Lunde.

Lunde tar Tandrevolds kommentarer med ro och erkänner att han skrek högt när åkarna var inne på vallen.

– Det gjorde jag helt säkert, för att det är en del av att kommentera. I coronatider är jag nästan ensam där. Ingrid måste koncentrera sig mer på skyttet. Hon borde inte höra något och om hon har problem borde hon använda öronproppar som många andra gör, säger han.

Lunde säger också att han förväntar sig 20 träffar av Tandrevold i Hochfilzen då NRK inte är på plats.

Diskussion om artikeln