Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IIHF:s ordförande René Fasel har testat positivt för covid-19 – mötet med Lukashenko skjuts upp på obestämd tid

Från 2020
Uppdaterad 08.12.2020 16:13.
René Fasel.
Bildtext IIHF:s ordförande René Fasel
Bild: Peter Schneider / EPA / All Over Press

Ordförande för internationella hockeyförbundet, René Fasel och generalsekreterare Horst Lichtner var på väg till Minsk för att träffa Belarus president Alexander Lukashenko, men resan blir inte av då de både Fasel och Lichtner testat positivt för covid-19.

Kan hockey-VM våren 2021 spelas i Belarus huvudstad Minsk, hur står det till med säkerhetsarrangemangen och samarbetet med Lettland, samt coronavirusläget i landet? Bland annat de här frågorna skulle internationella hockeyförbundets ordförande René Fasel diskutera med Belarus president Alexander Lukashenko och det belarusiska hockeyförbundets ordförande Dmitri Baskov.

Men resan till Minsk har ställts in bekräftar IIHF på sin webbplats. Mötet kommer att hållas vid en senare tidpunkt. Fasel och Lichtner inleder i stället en tio dagars karantän.

Trots det oroliga läget i landet och trots att Lettland har meddelat att de inte vill arrangera turneringen tillsammans med Belarus har IIHF tills vidare hållit fast vid att herr-VM ska hållas i Minsk nästa vår.

Bland annat har spelarföreningen härhemma motsatt sig att man ordnar stora mästerskap i Belarus under rådande omständigheter.

Diskussion om artikeln