Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

"Ja jag är ju ingen talare" eller "Oförberedd som jag är" - Näst sista ordet letar efter fyndigare inledningar till tal

Från 2020
Uppdaterad 09.12.2020 20:08.
En man står och skålar med skumvin med ett stort sällskap vid bordet.
Bildtext Vad tycker du är bästa sättet att inleda ett tal? Delta i språkpodden Näst sista ordets tävling och vinn ett pris!
Bild: Mostphotos

Näst sista ordet utlyser en tävling om de bästa inledningarna på ett riktigt bra tal. Vi vill ha dina tre första magiska meningar och vi vill också veta till vem talet ska hållas.

Världen delas in i dem som älskar att tala för publik och dem som hellre äter råttgift än håller tal. Men under livets stora stunder är det ingen som frågar till vilkendera gruppen du hör - talet ska ändå hållas.

Brudgummens far, studentens mor, mamma fyller jämnt, bästisen gifter sig, bästa vännen på 50-årsdagen eller chefen som fyller 60.

Idéerna är som bortblåsta, det enda du kommer på är floskler och balans på slak lina mellan att vara tillräckligt rolig och ändå lämpligt högtidlig.

Skicka in ditt bidrag för årets mest briljanta tal

Näst sista ordet utlyser en tävling om de bästa inledningarna på ett riktigt bra tal. Vi vill ha dina tre första magiska meningar och vi vill också veta till vem talet ska hållas.

Det kan vara en person, men också nationen, år 2020 eller talet som aldrig blev hållet när du gick vidare i livet.

Vi tittar bara på tre första meningarna och vem du talar till, så skicka inte mer.

Näst sista ordets Jenny Sylvin och Jens Berg väljer vinnaren som får ett pris! Vinnaren koras i årets sista avsnitt som publiceras på Arenan söndagen den 27 december.

Lämna också kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig om just du koras vinnare.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln