Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Real Madrid var som bäst när det gällde – de sista lagen klara för åttondelsfinaler i Champions League

Från 2020
Karim Benzema firar mål
Bildtext Karim Benzema klev fram och räddade Real Madrid.
Bild: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

De sista lagen är klara för åttondelsfinaler i Champions League. Real Madrid, Borussia Mönchengladbach och Atletico Madrid gick vidare till åttondelsfinalerna som spelas i februari och mars.

Grupp B med Real Madrid, Borussia Mönchengladbach, Sjachtar Donetsk och Inter hade utvecklat sig till ett riktigt getingbo. Mönchengladbach ledde gruppen med åtta poäng, Inter låg sist med sex poäng, men alla fyra lag hade ändå chans till avancemang och gruppsegern.

Real Madrids Karim Benzema blev matchjälte när Real ställdes mot Mönchengladbach i Madrid. I den nionde minuten nickade han in bollen i mål och utökade Reals ledning en dryg halvtimme in i matchen.

Efter de två målen hade Real greppet om gruppsegern. Samtidigt stod matchen Inter–Sjachtar fortfarande 0–0 och oavgjort skulle räcka för att också Mönchengladbach skulle gå vidare.

Fler mål blev det inte den kvällen – varken i Madrid eller i Milano – och när det budet nådde tyskarna i Madrid förbyttes förluststämningarna mot segerjubel. Mönchengladbach slutade tvåa i gruppen och tog sig vidare från gruppspelet.

Lagen som är klara för åttondelsfinaler i Champions League

Gruppsegrare:
Bayern München, Tyskland
Borussia Dortmund, Tyskland
Chelsea, England
Liverpool, England
Manchester City, England
Juventus, Italien
Paris SG, Frankrike
Real Madrid, Spanien

Grupptvåor:
Atalanta, Italien
Atlético Madrid, Spanien
Barcelona, Spanien
Lazio, Italien
Porto, Portugal
RB Leipzig, Tyskland
Sevilla, Spanien
Borussia Mönchengladbach

Diskussion om artikeln