Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL möblerar om – helkanadensisk division kan lösa problemet med reserestriktioner

Från 2020
Vy över NHL-arena från takhöjd.
Bildtext NHL kan bilda egen division för de kanadensiska lagen
Bild: AFP / Lehtikuva

Spekulationerna kring NHL-säsongen 2020-2021 går heta. Nu uppger flera kanadensiska medier att NHL organiserar om för att lösa problemet med reserestriktioner mellan USA och Kanada. En lösning är att bilda en helkanadensisk division.

När NHL-säsongen inleds, hur många grundseriematcher som ska spelas och hur man får igenom säsongen med så lite resor som möjligt – frågorna är många, svaren betydligt färre.

Men det vi vet nu är att NHL-säsongen kör igång tidigast i mitten av januari 2021. Den 13 januari har förts fram som ett möjligt datum. Antalet grundseriematcher kommer också att bli färre än planerat. Enligt uppgifter till bland annat till TSN skulle grundserien bestå av 54 matcher och träningslägren skulle köra igång den 3 januari.

– Det finns många saker vi måste göra för att kunna inleda säsongen. För det första kommer vi inte att spela 82 matcher (i grundserien reds.anm), det är självklart, sade NHL:s kommissionär Gary Bettman till Sportsnet.

Den andra stora frågan gäller reserestriktionerna mellan USA och Kanada.

– Om allting fortsätter som nu, måste vi antagligen ha en kanadensisk division och omorganisera divisionerna i USA.

Hur skulle den här justeringen se ut? Sportsnet och TSN har båda gjort upp en lista på NHL:s divisioner för säsongen 2020-2021 och kommit fram till följande lösning:

Boston, Buffalo, New Jersey, NY Islanders, NY Rangers, Philadelphia, Pittsburgh och Washington

Carolina, Chicago, Columbus, Detroit, Florida, Minnesota, Nashville, Tampa Bay

Anaheim, Arizona, Colorado, Dallas, Los Angeles, Vegas, San Jose, St. Louis

Och den kanadensiska divisionen skulle se ut så här:

Ottawa, Montreal, Toronto, Winnipeg, Edmonton, Calgary, Vancouver

Alla arrangemang ska ännu godkännas av både klubbarna och spelarfacket. Enligt kanadensisk media är ett beslut att vänta tidigast i slutet av nästa vecka.

Diskussion om artikeln