Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Charlotte Kalla tillbaka efter coronasmitta – vill tävla i Tour de Ski: ”Saker och ting har blivit annorlunda efter den här starten”

Från 2020
Charlotte Kalla i farten.
Bildtext Charlotte Kalla gör comeback nästa vecka.
Bild: Pontus Orre / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / All Over Press

Charlotte Kalla är nu frisk igen och kommer att göra comeback nästa vecka när det svenska landslaget kör interna tävlingar i Östersund. När hon nu skissar upp planen för resten av vintern finns också Tour de Ski med.

För en dryg månad sedan kom beskedet att Charlotte Kalla hade testat positivt för covid-19. Den svenska skidstjärnan hade lättare symptom men kunde inte tävla i den svenska premiären och missade också världscupstarten i Ruka.

Nu har Kalla återhämtat sig från sjukdomen och har börjat träna igen. Eftersom hon missat vinterns första tävlingar har hon börjat tänka om kring sitt tävlingsschema, och nu intresserar Tour de Ski som inte fanns med i planerna inför säsongen.

– Då fanns inte touren med i planen, men saker och ting har blivit annorlunda efter den här starten. Om ”Pliggen” (Per Andersson, läkare) och Anders (Byström, landslagschef) bedömer att det är säkert att tävla så vill jag jättegärna vara med i truppen. Förutsatt att jag känner mig i slag, säger Kalla till Radiosporten.

Kallas comeback sker nästa vecka men inte mot internationellt motstånd. Sverige har som bekant valt att avstå världscuptävlingarna före jul.

De första tävlingarna blir i stället i Östersund där det svenska landslaget kör interna tävlingar nästa vecka.

– Vi får se hur många tävlingar jag ställer upp i. Jag behöver fortfarande vara lite avvaktande hur kroppen reagerar på träningen men tävlingsdebut kommer det att bli, säger hon.