Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Otrolig stopptid med tre utvisningar och två mål när Europa League-hösten avslutades – Cluj-målvakten ifrågasätter domaren: "Vi kommer från Rumänien och är för små"

Från 2020
Young Boys mot Cluj i Europa League.
Bildtext Situationen som upprör rumänska Cluj. Målvakten Christian Balgradean försökte få bort ett inlägg, men domaren dömde straff.
Bild: EPA

Cluj slog ut KuPS i Europakvalet. Nu har rumänerna i sin tur gjort sitt i Europa League. Målvakten Cristian Balgradean såg rött i Schweiz – och var oerhört besviken på domaren.

En mer innehållsrik avslutning på en match får man leta efter. Young Boys spelar i Europa League efter nyår – men vägen dit var besvärlig.

Cluj tog ledningen i 84:e minuten, men två Young Boys-mål på stopptid såg till att schweizarna avancerar till slutspelet. Efter 1–2-förlusten i Bern var rumänerna förbannade på den franske domaren Benoît Bastien.

Totalt visade Bastien ut tre spelare på stopptid – bland annat Cluj-målvakten Cristian Balgradean. Domaren dömde straff efter att Balgradean försökte boxa bort bollen och den rumänske målvakten blev så arg efter domslutet att han fick rött kort.

Young Boys gjorde 1–1 på straffen, kontrade sedan in 2–1 ett ögonblick senare och säkrade en andraplats i tabellen bakom Roma.

Se händelserna i matchen här!

"Skandalöst uttåg"

Efter matchen skriver den schweziska tidningen Blick att domarens domslut var kontroversiella. "En fransman som gjorde allt fel", anser tidningen i sin matchrapport och frågar sig varför VAR inte finns i Europa League.

Domaren Benoît Bastien i Europa League.
Bildtext Benoît Bastien hamnade i fokus.
Bild: EPA

I en intervju skräder Balgradean inte med orden. Den rumänske målvakten säger att domaren skickade ut Cluj ur turneringen för att man ville att det schweiziska laget skulle gå vidare i Europa League.

– Vi kommer från Rumänien och är för små. Vi kan inte göra något åt det här nu, men domaren såg till att vi förlorade matchen, säger Balgradean.

Den rumänska sportkanalen Digi Sport titulerar Clujs uttåg i Europaspelet som skandalöst.

Lottning på måndag

Trots den rumänska frustrationen är Young Boys vidare och får sällskap i slutspelet av bland annat Bayer Leverkusen och Rangers.

Leverkusen vilade Finlands landslagsmålvakt Lukas Hradecky i gruppspelsavslutningen mot Slavia Prag. Leverkusen vann med 4–0 och är vidare som gruppetta.

Även Glen Kamaras Rangers avslutade Europa League-hösten med en seger och vann sin grupp. Finlands landslagsmittfältare spelade nittio minuter i 2–0-segern mot Lech Poznan.

I februari fortsätter Europa League med sextondelsfinalerna och de lottas på måndag.

Totalt deltar 32 lag i slutspelet. Bland dem finns engelska klubbar som Manchester United, Arsenal och Tottenham och italienska trion Milan, Roma och Napoli.

Det enda nordiska inslaget i slutspelet är norska Molde.

Diskussion om artikeln