Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finska skidförbundet: Norge och Sverige tävlar i Lahtis om coronaläget inte försämras rejält

Från 2020
Linn Svan etta i Ruka
Bildtext I världscuppremiären i Ruka var hela eliten på plats. Sverige och Norge skördade stora framgångar.
Bild: Lehtikuva

Världscupen i Lahtis blir av i januari. Om det inte sker dramatiska förändringar kommer hela världseliten – med det norska landslaget i spetsen – till Finland.

På grund av coronapandemin har första delen av skidvärldscupen torkat ihop och minskat i tyngd när Norge, Sverige och Finland ställt in resorna till Davos och Dresden.

Norge har dessutom meddelat att de inte kommer till Tour de Ski i början av januari. Däremot verkar de norska stjärnorna vara på väg till Finland på nytt i slutet av januari.

Med en månad till skid-VM i Oberstdorf ska världscupen i Lahtis arrangeras. I ett pressmeddelande skriver det finska skidförbundet att tävlingarna avgörs som planerat mellan den 22 och 24 januari – den första världscuphelgen efter Tour de Ski.

Dessutom nämner skidförbundet att tävlingsarrangören i Lahtis har fått en bekräftelse från Norge och Sverige att båda landslagen tävlar i Finland i januari om det inte blir stora förändringar i coronaläget.

Enligt tävlingarnas operativa chef Janne Marvaila anser det internationella skidförbundet att Finland är en trygg plats att tävla på.

Däremot kommer inga biljetter till försäljning. Om coronaläget förbättras kan det bli aktuellt med publik.

Hela världscupsäsongen sänds i Yles kanaler.

Diskussion om artikeln