Hoppa till huvudinnehåll

Sport

West Hams tränare dundrar mot VAR efter omtagen straff: ”Det är fruktansvärda beslut som fattas”

Från 2020
David Moyes slår ut med händerna.
Bildtext David Moyes var förbannad på VAR i matchen mot Leeds.
Bild: EPA-EFE/Adam Davy

West Hams tränare David Moyes var allt annat än nöjd trots att hans lag besegrade Leeds med 2–1 på fredagskvällen. Moyes var uppretad på hur Leeds fick sitt mål, då Mateusz Kluch fick ta om en straff. Man måste ha ett mikroskop för att hitta något fel, säger han.

West Hams målvakt Łukasz Fabiański orsakade en straff redan i den andra minuten då han rev ner Patrick Bamford. Målvakten såg ändå ut att kompensera för sitt misstag då han räddade Mateusz Klichs svaga skott från elva meter.

Men VAR kom då in i bilden och visade att Fabiański hade lämnat linjen någon hundradel för tidigt. Straffen gick om och Klich satte in 1–0 för Leeds.

Efter matchen var West Hams tränare David Moyes förbannade på videogranskningen.

– Det är fruktansvärda beslut som fattas. Den som hittade något fel måste ha sett igenom Fabiańskis fot. Jag tror att hans häl är på linjen, man måste ha ett mikroskop för att hitta något fel.

– Beslutet är skit. Jag är besviken och arg, dundrar Moyes efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

Moyes räknar ändå inte med att få något gehör för sin kritik, och vädjar till sina tränarkolleger.

– Jag kommer inte att bli nöjd före vi har benat ut reglerna. Kanske finns det tränare med mer inflytande som kan göra skillnad med sina synpunkter, säger han.

Trots det tidiga baklängesmålet blev det tre poäng för West Ham. Tomáš Souček nickade in kvitteringen i första halvlek och Angelo Ogbonna satte segermålet tio minuter före slutet.

Resultat, Premier League:

Leeds – West Ham 1–2 (1–1)
5´ 1–0 Mateusz Klich straff
25´ 1–1 Tomáš Souček
80´ 1–2 Angelo Ogbonna

Diskussion om artikeln