Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki tvåmålsskytt i jubileumsmatchen – intygar att han inte tänker lämna Norwich: "Vill tillbaka till Premier League med det här gänget"

Från 2020
Teemu Pukki firar mål.
Bildtext Teemu Pukki firar mål.
Bild: imago images/Focus Images/All Over Press

Efter två mållösa matcher passar det ju bra att sätta stopp för torkan med två fullträffar. Det var precis det som Teemu Pukki gjorde i Norwichs 2–1-seger över Blackburn – måltjuvens 100:e match i "Canaries".

Norwich fortsätter att ånga på högst upp i Championship-tabellen. På lördagen gästade Norwich Blackburn och trots att värdarna bjöd på imponerande motstånd var det till sist gultröjorna som knep full poängpott.

Det tack vare Teemu Pukki.

Pukki, som gjorde sin 100:e match i Norwich på lördagen, satte in 1–0-målet i matchens 22:a minut. Landslagsstjärnan hade ytterligare en chans att utöka ledningen innan pausvilan, men skottet träffade ribban.

Efter pausvilan kom värdarna in i matchen med besked. Blackburn höll boll, pressade på och i den 59:e minuten kom utdelningen efter en stark soloräd av Harvey Elliott.

Jag vill tillbaka till Premier League

Ribbträffen höll alltså på att stå Norwich dyrt – men Pukki rättade själv till missen. Bara fem minuter efter baklängesmålet satte Emiliano Buendía ett hårt skott på mål, som studsade rätt via Pukkis fötter.

Det blev inga fler mål och Norwich knep tre poäng med sin 2–1-seger.

Tänker stanna i Norwich trots intresserade klubbar

Pukki höjde samtidigt sitt marknadsvärde inför transferfönstret i januari. Tränaren Daniel Farke medgav redan på presskonferensen inför matchen att flera lag visat intresse för målskyttens tjänster – men Norwich tänker inte sälja.

Och Pukki vill inte lämna.

– Jag kämpar för det här laget och vi har en stark säsong på gång. Jag vill tillbaka till Premier League och jag vill göra det med det här gänget, sa Pukki enligt Norwich Evening News.

– Vi har stundvis presterat på topp. Vi har vunnit många jämna matcher med sena mål och försvaret har samtidigt varit lysande. I Premier League gjorde vi många mål, men släppte också in sådana. Nu är försvaret på en stabil nivå, fortsatte han.

Nicholas Hämäläinen fick samtidigt spela från start då hans QPR föll med 0–1 hemma mot Reading. Vänsterbacken spelade i 90 minuter.

Marcus Forss Brentford slog Nottingham med 3–1 på bortaplan. Forss hittades inte i laguppställningen på lördagen. Läget i serietabellen hittar du här!

Resultat:

Blackburn–Norwich 1–2 (0–1)
22' Teemu Pukki 0–1
59' Harvey Elliott 1–1
65' Teemu Pukki 1–2

Diskussion om artikeln