Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Anthony Joshua försvarade titlarna efter knockoutseger – öppnar för stormöte nästa år: ”Då får det bli Tyson Fury”

Från 2020
Anthony Joshua sträcker en arm i luften och jublar.
Bildtext Anthony Joshua var överlägsen i matchen mot Kubrat Pulev.
Bild: AFP / Lehtikuva

I nionde ronden fick Anthony Joshua in ett högerslag som golvade Kubrat Pulev. Bulgaren kom inte upp på benen igen och Joshua stod som segrare. Nu väntar hela boxningsvärlden på en fajt mellan Joshua och Tyson Fury. Jag är redo för vad som helst, säger han.

Anthony Joshua gick sin första match på ett år och satte sina tre titelbälten på spel då han mötte Kubrat Pulev på Wembley. Pulev som bara hade en förlust på sin meritlista, mot Volodymyr Klytjko 2014, var ändå helt chanslös.

Pulev var nere för räkning redan i den tredje ronden och i den nionde ronden tog matchen slut. Joshuas högerslag sänkte Pulev för gott.

Joshua försvarade därmed IBF, WBA och WBO-titlarna och öppnar nu för att möta WBC-mästaren Tyson Fury.

– Jag är redo för vad som helst. Vem vill se Anthony Joshua möta Tyson Fury nästa år, frågade Joshua publiken.

– Jag inledde min proffskarriär 2013 och har jagat titlarna sedan dess. Vem som än har bältet så vill jag möta honom. Om det är Tyson Fury då får det bli Tyson Fury.

Det har redan förts förhandlingar om en match mellan de båda mästarna och Fury var inte sen att svara efter Joshuas seger.

– Jag vill ha matchen, och jag vill ha den härnäst. Jag kommer att knocka honom inom de tre första ronderna, säger Fury i en video som han publicerade på sociala medier.

Det återstår ändå att se när drömfajten kan bli av. Fury har redan ett kontrakt för en tredje match mot Deontay Wilder. Den matchen skulle ha gått av stapeln i år men flyttades fram.

Diskussion om artikeln