Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Roger Federer för en kamp mot klockan – kan missa Australian Open

Från 2020
Roger Federar i närbild.
Bildtext Roger Federers framtid höljd i dunkel.
Bild: AOP

Tennisstjärnan Roger Federer har inte tiden på sin sida. Återhämtningen efter två knäoperationer har tagit längre tid än väntat. Nu är 39-åringens medverkan i Australian Open är ett frågetecken.

Federer har inte spelat en tävlingsmatch sen sin förlust mot Novak Djokovic i semifinalen av Australian Open i början av februari. Hans knä opererades strax därpå och då han tvingades genomgå en uppföljande operation i juni meddelade han att säsongen 2020 var över för hans del.

Trots månader av rehabilitering är han inte ännu heller i hundraprocentig form. Hans medverkan i årets första grand slam-turnering i Australian Open är ett frågetecken. Trots att turneringen sannolikt blir flyttad från januari till februari på grund av coronapandemin.

– Det är en kamp mot klockan. Det skulle självklart hjälpa om jag hade lite mer tid. Jag hade hoppats vara i fullgod form redan i oktober men jag är inte på den nivå ens i dag. Det kommer att bli tajt med Australian Open, sade Federer i samband med en idrottsgala i Schweiz.

Han satte till och med i gång spekulationer om hans framtid då han konstaterade:

– Jag hoppas att jag kan visa upp mitt kunnande under det kommande året. Vi får se.

Källa: AFP

Diskussion om artikeln