Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

85-åringen från Nykarleby är fortfarande försvunnen – sonen: "Man pendlar mellan hopp och förtvivlan"

Från 2020
Ärm på polisuniformen
Bildtext Under helgen organiserade polisen eftersökningar där frivilliga betade av områden och vägsträckor i Nykarlebyområdet. Men 85-årige Nykarlebybon Sven-Erik Österlund är fortfarande försvunnen.
Bild: Yle/Sofia Schleutker

Den 85-årige Nykarlebybon Sven-Erik Österlund är fortfarande försvunnen. Familjen hoppas att folk håller ögonen öppna så att Österlund kommer till rätta.

Nykarlebybon Sven-Erik Österlund är försvunnen sedan i lördags.

Hans son Robert Österlund säger att man inte ännu fått in några säkra observationer gällande pappan.

- Vi hoppas naturligtvis att någon ska se honom eller hans bil, nu i dagsljuset. Hittills kan ingen säga att de med säkerhet sett min pappa sen han försvann, säger Robert Österlund.

Österlund berättar att hans svåger lagt upp en efterlysning på sociala medier, den har delats över 8 000 gånger. Med en så stor spridning på inlägget hoppas Österlund att många nu är observanta om Sven-Erik Österlund påträffas.

Eftersökningar hittills utan resultat

Robert Österlund säger att han inte tror att hans pappa är kvar i Nykarleby. På lördagen organiserade polisen eftersökningar där frivilliga betade av områden och vägsträckor i Nykarlebyområdet.

- Vi har mycket organiserat sökt igenom området och även sökt genom småvägar. Om han befinner sig i Nykarleby så har han gömt sig bra, säger Österlund.

Sven-Erik Österlund insjuknade för ett par år sedan i demenssjukdom, men fysiskt är han i gott skick.

Robert Österlund säger att det är många tankar som pockar på i och med pappans försvinnande.

- Man pendlar mellan hopp och förtvivlan och vi hoppas att folk håller ögonen öppna och tar kontakt med larmcentralen om de ser pappa, säger Robert Österlund.