Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jac Karlsson och BK-46 överens om ett år till: ”Beslutet var sist och slutligen ganska lätt – saknas inte spelhunger i det här laget”

Från 2020
Jac Karlsson jublar i BK-46.
Bildtext Jac Karlsson.
Bild: Tomi Hänninen/Handbollsförbundet

Handbollsligalaget BK-46 meddelar att Jac Karlsson har bestämt sig för att fortsätta spela i klubben också säsongen 2021/22. Ett lätt beslut, säger stjärnan själv – som redan ser fram emot vårens matcher tillsammans med Nico Rönnberg.

Sommaren 2019 återvände Jac Karlsson till Karis och BK-46 efter framgångsrika år i Norge och Danmark.

Den första säsongen tillbaka resulterade i cupguld och förstaplatsen i grundserien – men coronaviruset satte punkt för säsongen innan slutspelet kunde köra i gång.

Den pågående säsongen har BK-46 inte ännu nått samma höjder, men Karlsson är tillsammans med Sebastian Säkkinen föreningens främsta målskyttar med sina 53 baljor var. Och nu står det klart att Karlsson tänker stanna.

– Beslutet om att förlänga var sist och slutligen ganska lätt. Föreningen tog upp saken för ett par veckor sedan och vi kom snabbt överens, berättar Karlsson i ett pressmeddelande från BK-46.

– Gällande motivationen var det jobbigast i våras när allting plötsligt tog slut och det blev en paus på ett halvår till nästa match. När matcherna kommit i gång igen och man kommit in i den så kallade bubblan känns det lättare. Spelhunger tror jag inte det saknas hos någon i laget.

"Med Nico i laget tror jag att vi kan gå långt"

På grund av coronaviruset är det ändå allt annat än säkert att säsongen kan genomföras som normalt. Enligt BK-46 är det i nuläget aktuellt med matcher i hemmahallen tidigast i mitten av januari.

Men ifall matcherna kan arrangeras har Karislaget ett äss i ärmen som heter duga.

Nico Rönnberg kommer som känt att spela för fostrarföreningen resten av säsongen.

– Att få en toppspelare som Nico med i laget tackar man förstås inte nej till. Med hans hjälp har vi kapacitet att lyfta spelet till en ny nivå. Vi får hoppas att säsongen fortsätter, för med Nico i laget tror jag att vi kan gå långt, säger Jac Karlsson.

Diskussion om artikeln