Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Styrkebesked av Fernando Alonso i Abu Dhabis F1-tester – Mick Schumacher långsammast av alla: "Jag vill ta mig långt – precis som min pappa ville"

Från 2020
Fernando Alonso kör Renaults F1-bil.
Bildtext Fernando Alonso fick testa på årets version av Renaults F1-bil.
Bild: XPB Images

Årets snabbaste Renaultförare på Abu Dhabis bana var varken Daniel Ricciardo eller Esteban Ocon. Fernando Alonso var i en klass för sig i F1-säsongens avslutande tester, och slog till med en riktigt fin tid.

Efter årets sista lopp återstod ännu en testdag av formel 1-säsongen. Tisdagens tester i Abu Dhabi var avsedda för ”unga förare”, men i stället var det veteranen Fernando Alonso som glänste.

Renault blir Alpine nästa säsong, och Alonso kommer att vara stallkamrat med Esteban Ocon. På tisdagen fick 39-årige Alonso testa på att köra årets Renaultbil.

Spanjoren, som fått ett undantagstillstånd av Fia att delta i testerna, körde totalt 105 varv och noterades för tiden 1.36,333. Det är snabbare än vad Ocon (11:a i kvalet) eller Ricciardo (12:a) lyckades med.

– Det var trevligt att vara tillbaka. Jag har förberett mig genom att testa bilen från 2018, men det här kändes mer seriöst och tände tävlingsgnistan, sa Alonso enligt Autosport.

Schumacher körde mycket – men långsamt

Bakom Alonso bjöd Mercedesförarna Nyck de Vries och Stoffel Vandoorne på de snabbaste tiderna.

En annan veteran, Alfa Romeos testförare Robert Kubica, var fjärde snabbast. Hans tid var bättre än Kimi Räikkönens notering i kvalet förra helgen.

Mick Schumacher kör för Haas nästa säsong och fanns också med på dagens tester. Han körde flest varv av alla, 125 stycken, men hade den sämsta tiden, 1.39,947.

I en intervju med BBC, publicerad i går, tog tysken ställning till hur hans namn påverkar hans karriär.

– Det är jag som kör bilen, inte namnet som kör mig. Namnet öppnar många dörrar och ger mig många kontakter, men det är fortfarande jag som kör bilen.

– Jag har inga problem med att bli jämförd, jag vet varför jag gör det här. Jag vill ta mig långt och lämna ett avtryck – precis som min pappa ville, sa löftet.

Diskussion om artikeln