Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Jonas Bergqvist: "Mina byxor sprack på scenen framför presidenten"

Från 2020
jonas bergqvist
Bildtext Jonas Bergqvist var med i musikalen Gambämark.
Bild: Frank A Unger/Wasa Teater

Vilken superkraft skulle Jonas Bergqvist vilja ha? Hur gick det när hans ena stylta gick sönder på scenen? Skäms han över sin musiksmak? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till skådespelaren Jonas Bergqvist.

Jonas Bergqvist är ett bekant ansikte på Wasa Teaters scen. Han har bland annat spelat slaktaren Lazar i Spelman på taket, polismästaren Randolf Larsson i Lasse-Majas detektivbyrå och Fröken Prysselius i Pippi. Han var även med i musikalen Gambämark. Har du sett 1G3B live så har du kanske sett Jonas, han är nämligen en av bakgrundsdansarna som brukar dela ut bullar och korv under spelningarna.

Jonas Bergqvist har i denna serie fått frågor av kulstötaren Tomas Söderlund, producenten Janne Hyöty, skådespelaren Susanne Marins, fotbollsspelaren Linda Sällström, artisten Hanna Lagerström, programledaren Märta Westerlund, dansbandslegenden Hans Martin, artisten Fredrik Furu, upptäcksresande Patrick "Pata" Degerman och mediaproducenten Tage Rönnqvist.

Tomas Söderlund.
Bildtext Kulstötaren Tomas Söderlund fick nio FM-medaljer på raken.
Bild: Arash Matin / Yle

Tomas Söderlunds fråga: Vilken superkraft skulle du vilja ha?

– Min superkraft skulle vara att jag aldrig får ont i ryggen. Jag kan göra vad som helst och ryggen håller alltid. Mitt superhjältenamn skulle kunna vara Medelåldermannen eller Stålryggen.

Patrick Degerman
Bildtext Upptäcksresande Patrick Degerman har besökt Arktis och Antarktis.
Bild: Patas fotoarkiv

Patrick Degermans fråga: Vad är det värsta som har hänt dig på scenen?

– Vi hade en jubileumsföreställning på Wasa Teater med många inbjudna gäster, bland annat presidenten. Jag var längst fram av alla på scenen och skulle stiga upp. Då hörde jag ett ljud jag inte ville höra och kände något jag inte ville känna. Byxorna sprack vid skrevet, hela vägen runt. Jag kunde ju inte kolla läget på scenen, så jag fick trycka ihop låren och gå väldigt försiktigt så det inte skulle spricka upp mera.

– En annan gång gick jag på styltor på scenen. Den ena styltan gick mitt i allt sönder så jag rasade ut i kulisserna. Jag var ju tre och en halv meter lång med styltorna så det kunde ha slutat illa. Jag hade på mig en lång klänning som gick sönder. Jag skulle ut på scenen igen men klänningen måste fixas, så vi drog silvertejp runt midjan. Det måste nog ha sett mycket konstigt ut när jag kom tillbaka på scenen utan styltor och med en söndrig klänning.

susanne marins
Bildtext Susanne Marins är artist och skådespelare.
Bild: Frank A. Unger

Susanne Marins fråga: Är det någon artist eller något band du skäms över att du lyssnar på?

– Skulle du ha frågat mig för tio år sedan skulle jag nog ha sagt att jag inte lyssnar på annat än heavy metal. Jag köpte för en månad sedan musik av Taylor Swift, Ariana Grande och Lady Gaga, för tio år sedan skulle det ha varit Slayer, Slayer och Slayer. Ingen ska säga åt dig vad du får och inte får lyssna på. Jag lyssnar nog på allt, förutom Vörjeans. Där går nog gränsen, säger Jonas skämtsamt.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där gråter Jonas som en baby, berättar om vilka Hollywood-skådespelare han skulle vilja göra en film med och förklarar hur det går när man bråkar med en gammal man.

Jonas Bergqvist: "Mina byxor sprack på scenen framför presidenten"

22:33

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln