Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Susanne Marins: "Filmen om mig heter Det fnissande allvaret"

Från 2020
susanne marins
Bildtext Susanne Marins var med i den improviserade sitcomen Född i Farstun.
Bild: Frank A. Unger

Vem skulle enligt Susanne Marins spela henne i filmen om hennes liv? Vart skulle hon vilja teleportera sig? Vilken är hennes största rädsla? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till skådespelaren Susanne Marins.

Susanne Marins är skådespelare och artist. Hon har på Wasa Teater spelat bland annat Iris i Tre systrar och en berättelse och Pippi. Susanne var en av skådespelarna som var med i musikalen Gambämark och hon uppträdde även på KAJs 10-års jubileumskonsert i Botniahallen. Susanne var en av skådespelarna som var med i den improviserade sitcomen Född i Farstun.

Susanne Marins har i denna serie fått frågor av kulstötaren Tomas Söderlund, producenten Janne Hyöty, skådespelaren Jonas Bergqvist, fotbollsspelaren Linda Sällström, artisten Hanna Lagerström, programledaren Märta Westerlund, dansbandslegenden Hans Martin, artisten Fredrik Furu, upptäcksresande Patrick "Pata" Degerman och mediaproducenten Tage Rönnqvist.

Patrick Degerman
Bildtext Patrick Degerman är upptäcksresande som bland annat besökt öde öar i Stilla havet och bestigit berg i Himalaya.
Bild: Patas fotoarkiv

Patrick Degermans fråga: Om du hade möjlighet att teleportera dig vart som helst, vart skulle du åka?

– Jag var för några år sedan i Brasilien och skulle väldigt gärna resa dit igen. Jag har aldrig haft så roliga utekvällar som när vi var där och dansade halva natten och lyssnade på livemusik. Hela den atmosfären var underbar.

– Det är lite annat här i Finland om man börjar dansa nykter, det känns som folk tycker att man är lite konstig. Att vara anonym någon annanstans skulle nog vara underbart emellanåt. Jag har många gånger dansat hemma i lägenheten under pandemin, det har gjort att jag orkat med vardagen under den här dystra tiden.

tage rönnqvist
Bildtext Tage Rönnqvist grundade mediabolaget Eva Lingon.
Bild: Eva Lingon

Tage Rönnqvists fråga: Vilken är din största rädsla?

– En stor rädsla som jag har är att få en allvarlig sjukdom som är väldigt plågsam. Jag har haft många i min närhet som blivit sjuka och gått bort. Jag kan ha lite panik över tanken att bli sjuk.

jonas bergqvist
Bildtext Jonas Bergqvist arbetar på Wasa Teater som skådespelare.
Bild: Frank A Unger/Wasa Teater

Jonas Bergqvists fråga: Vilken skådespelare spelar dig i rollen om dig och vad heter filmen?

– Filmen skulle heta Det fnissande allvaret. Den som skulle spela mig är Jess Day, alltså hon som spelar Zooey i serien New Girl.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där tipsar Susanne om smultronställen vid Söderfjärden, funderar på vilken som är den bästa bakelsen och berättar om den första gången hon var berusad.

Susanne Marins: "Filmen om mig heter Det fnissande allvaret"

23:56

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln