Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Anfallaren Juuso Liukkonen fortsätter i Ekenäs IF – gjorde nio mål i fotbollsettan förra säsongen

Från 2020
Uppdaterad 18.12.2020 11:46.
Juuso Liukkonen löper med bollen i fötterna.
Bildtext Juuso Liukkonen är spelklar för ytterligare en säsong med Ekenäs IF. Bilden är från en match mot SJK Akatemia säsongen 2020.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Ekenäs IF:s lagbygge fortsätter att ta form. Anfallaren Juuso Liukkonen har tecknat på för ytterligare en säsong i EIF i herrarnas division 1 i fotboll.

Juuso Liukkonen, 27 år, kom till EIF strax före säsongen 2020 körde i gång.

"Jag har trivts bra i Ekenäs och i EIF. Spelsystemet passar mig bra. Tränarna Guillem Santesmases och Ruben är bekanta, har bra träningar och klara system", säger Liukkonen i ett pressmeddelande från EIF.

Liukkonen spelade i 21 av EIF:s 22 matcher under säsongen. Han gjorde nio mål och spelade fram till fem fullträffar.

Han är född i Pieksämäki och har i flera säsonger spelat för Mikkelin Palloilijat i S:t Michel. Han har också representerat bland annat PK-37 i Idensalmi.

I vintras var Liukkonen snuddande nära att få ett kontrakt med ligalaget KuPS. Liukkonen deltog i en tävling om ett spelarkontrakt med Kuopiolaget. Tävlingen ordnades av tevekanalen Nelonen.

Liukkonen är 190 centimeter lång och en utpräglad anfallsspelare med många goda egenskaper för den rollen. Han är framfusig, stark i närkamperna och löpstark.

Nio kontrakt för 2021

EIF:s sportchef Peter Haglund beskriver Liukkonen som en spelare som ytterligare kan utvecklas och det får han göra tillsammans med EIF:s lag.

"Liukkonen har en hög arbetsmoral och proffsig inställning", konstaterar Haglund i pressmeddelandet.

Ekenäs IF har nu sammanlagt nio spelarkontrakt för säsongen 2020. Spanska tränarduon Guillem Santesmases och Rubén Maya Pérez fortsätter träna laget som säsongen 2021 gör sin sjunde säsong i division 1.

Förra säsongen slutade EIF på fjärde plats i den näst högsta serien.

Bolaget bakom EIF:s herrlag har satt avancemang till högsta serien, fotbollsligan, som målsättning för laget inför säsongen 2021.

Diskussion om artikeln