Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kommissionären Bettman bekräftar NHL:s planer: ”Vi siktar på seriestart i mitten av januari – kan inte genomföra hela säsongen på samma sätt som slutspelet”

Från 2020
NHL:s logo.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Färre än 82 matcher. Nya divisioner. Nu bekräftar NHL-bossen Gary Bettman planerna som nordamerikansk media rapporterade om för en vecka sedan. Frågan om bubblor är fortfarande obesvarad.

Så som det ser ut nu kommer NHL-säsongen 2020/21 – eller närmare bestämt 2021 – köra igång i mitten av januari.

I NBA är träningssäsongen redan i full gång och seriestarten ska ske kring jul. NHL-lagen har förvisso kallat tillbaka de utlånade spelarna från Europa, men att hoppas på en seriestart före nyår är önsketänkande.

Det medger nu Gary Bettman på NHL.com.

– Vi siktar just nu på seriestart i mitten av januari. Det är uppenbart att vi inte kommer att kunna spela en full grundserie med 82 matcher, men vi ska försöka hinna med så många matcher som möjligt, säger han.

NHL-kommissionär Gary Bettman höll presskonferens
Bildtext Gary Bettman.
Bild: Icon Sportswire

Dessutom bekräftar Bettman de nordamerikanska mediernas uppgifter om nya divisioner – inklusive en kanadensisk. Hur de andra ska uppdelas går han däremot inte in på.

– Vi kan vara tvungna att hålla de kanadensiska lagen i en egen division. Dessutom kommer lagen endast att möta andra lag från samma division under grundserien, säger Bettman.

Bubblor eller inte?

Vad är det då som hindrar NHL från att slå fast när ligan kan köra igång? Det går Bettman inte direkt in på.

Enligt medieuppgifter ska det handla om att dels slå fast viktiga datum, som när transferfönstret stängs och när slutspelet ska köra igång – men också hur säsongen i praktiken ska genomföras. Framför allt frågan om bubblor är fortfarande obesvarad.

Enligt TSN ska smittoskyddsexperten Anthony Fauci ha rådfrågats – och enligt honom ska den bästa lösningen vara hubbar för lagen att tillbringa tiden i.

– Vi kan inte genomföra hela säsongen på samma sätt som slutspelet, säger Bettman om bubblor på NHL.com

– Vi måste ändå vara redo att flexa. Ifall coronavirusläget tvingar oss till det kan vissa lag få flytta tillfälligt, till exempel för att kunna ta in publik till matcherna, fortsätter han.

Enligt TSN ska spelarna genom spelarfacket NHLPA ha indikerat att bubblor ska vara det sista alternativet.

Diskussion om artikeln