Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hockeyligan töms på NHL-lån – nu åker Jesse Puljujärvi till Edmonton för att jaga en plats i Oilers

Från 2020
Jesse Puljujärvi i Kärpät
Bildtext Jesse Puljujärvi noterade 53 poäng på 56 matcher i Kärpät under förra säsongen. I Höst blev det sju mål och fem assist.
Bild: Emil Hansson / AOP

NHL-premiären närmar sig. Det betyder att stjärnglansen i finländska ligan falnar. Jesse Puljujärvi är ett av namnen som har gjort sitt.

Samtidigt som den inhemska hockeyligan har startat på nytt efter ett kortare coronauppehåll försvinner flera av höstens profilspelare.

Precis som planerat töms ligan på stjärnor när säsongen i Nordamerika närmar sig. I dag kom beskedet att Jesse Puljujärvi lämnar Kärpät.

Puljujärvi återvände till Finland inför förra säsongen efter några tunga NHL-år. Han skrev på ett nytt kontrakt – med NHL-klausul – i somras. I oktober kom han och Edmonton Oilers överens om ett nytt avtal.

– Jag kom hit för att få spela tuffa matcher och utvecklas. Tränarna och laget är av yppersta klass, förhållandena är i skick och miljön är bekant. Möjligheterna att utvecklas som spelare och människa var optimala, säger Puljujärvi på klubbens webbplats.

Se Sportlivs inslag med Puljujärvi från förra vintern:

Leendet som försvann: Jesse Puljujärvi tappade glädjen i NHL - när han återvänder ska han vara redo på riktigt - Spela upp på Arenan

HIFK tappar två till

NHL:s mål är att starta säsongen i mitten av januari. Puljujärvi gör precis som många andra och åker över Atlanten för att ansluta till träningslägren inför säsongen.

Under fredagen blev det också definitivt klart att HIFK tappar två till NHL-lån. Det handlar om Antti Suomela och Otto Koivula, rapporterar klubben på sin webbplats.

Tidigare har Emil Bemström och Jonna Luoto också tackat för sig i Helsingforslaget.

Anfallaren Evan Weinger lämnar i sin tur TPS för San Joses träningsläger.

I Tammerfors har Ilves tappat spelare i en hastig takt under de senaste veckorna. Det senaste namnet är Ondrej Roman. Ilves bröt samarbetet med Roman efter tolv matcher.

Urho Vaakanainen och Eetu Tuulola åker också till Nordamerika med omedelbar verkan. De två backarna har varit utlånade till SaiPa.

Diskussion om artikeln