Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Fortsätter den norska dominansen i skidskytte? – utmanade förhållanden väntar i stadssprinten i Dresden

Från 2020
Uppdaterad 19.12.2020 16:14.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

I Hochfilzen lade de norska skidskyttarna beslag på alla pallplaceringar i sprinten. I dagens jaktstarter har de ett utmärkt utgångsläge att upprepa bedriften. Men i Dresden där längdåkarna åker sprint saknas nordborna.

Kl 15.55 Skidskytte, damer jaktstart

Finländare: Suvi Minkkinen

Kommentator: Magnus Eklöv

De norska damerna gick i sprinten på lika hala skidor som herrarna dagen innan. Norskorna lyckades ta en trippelseger med Tiril Eckhoff som etta före Ingrid Landmark Tandrevold och Marte Olsbu Røiseland. Men de norska damerna får det nog mer hett om öronen än de norska herrarna i sin jaktstart.

Hanna och Elvira Öberg har slagläge att hänga på Røiseland som bara startar ett par sekunder före svenskorna. Dorothea Wierer och Anais Bescond-Bouchet har inte mera än 20 sekunder till norskorna. Då de norska damerna har skjutit väldigt varierande finns här en chans att trion på prispallen byts helt och hållet i jaktstarten.

De finska damerna var överraskande svaga i sprinten. Bara Suvi Minkkinen lyckades prestera på sin normala nivå. Minkkinen tog sig till jaktstarten som 44:e dam. Hon startar 1:44 efter sprintsegraren Eckhoff. Säsongens första världscuppoäng finns på gaffeln för Minkkinen.

Kommentatorns tips:
I jaktstarten förra veckan stod Justine Braisaz-Bouchet för en anmärkningsvärd upphämtning från 43:e till 16:e plats. Nu startar hon som 14:e med 35 sekunder till en pallplacering. Här finns chans för Braisaz att fast gå hela vägen till seger.

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln