Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tungt bakslag för Camilla Richardsson – hann knappt tillbaka till löpningen innan en stressfraktur leder till ny rehabperiod i simhallen

Från 2020
Camilla Richardsson poserar.
Bildtext Camilla Richardssons vinter´planer förändrades totalt efter ett nytt bakslag.
Bild: Yle/Sebastian Backman

Motgångarna slår hårt mot Camilla Richardsson. Vasalöparen hann springa några veckor, men nu har hon en stressfraktur och tvingas till en ny rehabilitering.

Oturen fortsätter att grina Camilla Richardsson rakt i ansiktet. Hinderlöparen från Vasa är skadad på nytt, meddelar hon på Instagram.

Efter att ha kunnat löpträna i några veckor har en stressfraktur satt stopp för Richardssons planer på läger och bra grundträning inför OS-sommaren.

I stället väntar en ny rehabperiod i simhallen i Vasa.

Richardsson opererade baklåren i september och var borta från löpningen i ungefär två månader.

"Min operation, rehab och återkomst till löpning gick enklare än förväntat. Tills vi hittade en stressfraktur. Jag behöver inte säga hur illa det känns just nu, men det hjälper inte mig nu. Det är bara att gå tillbaka till ruta ett och vattenbassängen", skriver Richardsson på Instagram.

För en dryg vecka sedan pratade Yle Sporten med Richardsson och då var hon optimistisk. Då fanns fortfarande hopp om att till och med åka till Sydafrika på ett långt höghöjdsläger i januari.

Richardssons förra sommar blev präglad av skadeproblemen. Hon tävlade bara två gånger, sprang aldrig sin huvuddistans 3000 meter hinder och missade FM i Åbo.

Nu går hon med kryckor som stöd och får sikta in sig på att starta 2021 med rehabilitering.